Home > #Hoofdnieuws > John Rasse kampioen Lotus Cup Europe

John Rasse kampioen Lotus Cup Europe

Het land zit in afwachting van de grote Condroz rally en achter ons verstomt het F1 rumoer een beetje. De ideale gelegenheid om de prestaties van een andere landgenoot in de verf te zetten: John Rasse werd vorig weekend kampioen in de Lotus Cup Europe.

Hij verwezenlijkte dit met twee klinkende overwinningen in de afsluitende races op het Ke Mans Bugatti circuit (28-29 oktober). Er waren nog drie races af te werken. Rasse ging wat op de sukkel in de kwalificatiesessie, waar hij slechts een 7de plaats wist te scoren. Maar hij had dan wat meeval in de eerste race waar zijn belangrijkste concurrent, de Fransman Christophe Lisandre, problemen kende op zijn Lotus 2-Eleven. Rasse ging lopen met de overwinning. Hij stormde daarna nog naar de zege in de tweede race. Maar al zijn inspanningen leken vergeefs te worden toen hij in de derde en laatste race gedwongen was op te geven na een incident in de eerste ronde. Maar opnieuw stond dame Fortuna aan zijn kant want Lisandre verloor in de klasse 2-Eleven de leidind en die verloren punten kwamen dan weer van pas voor John Rasse, die de algemene titel, en de titel in de klasse CupV6 op zijn naam schreef voor 2017.

John Rasse met 489 punten voor de Fransman Christophe Lisandre (481 punten). Het is voor Rasse zijn tweede titel in de Lotus Cup Europe. In het klassement vinden we ook nog Thierry Verhiest, de Oostendse Lotus dealer op een 11de eindplaats met 342 punten.

 

(foto’s: lotuscupeurope/Kevin Ritson)

You may also like
De eindejaarsround-up: Thierry Verhiest
Zolder 24: In een notendop: Het voorprogramma
Zolder 24: In een notendop: De eerste races
In een notendop: De kwalificaties in Zolder