Home > Rally > BRC > Junior Bedoret wil minieme kans grijpen

Junior Bedoret wil minieme kans grijpen

Over ongeveer een week staan Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq met hun Peugeot 208 R2 van het Pevatec team aan de start van de Condroz Rally. Zij gaan een onwaarschijnlijke uitdaging aan: het veroveren van de Belgische Junior-titel… terwijl dat enkele maanden geleden nog onmogelijk leek.

Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq staan voor de derde keer aan de start van deze rally.
“Wiskundig heb ik nog een klein kansje op de Belgische Junior-titel”, legt Bedoret uit. “Bij de start van het seizoen was dat zeker niet mijn doel: ik had besloten om me op mijn Europese programma toe te leggen en heb daardoor nogal wat Belgische rally’s gemist. Maar dankzij mijn derde Junior-zege in de East Belgian Rally maak ik nog altijd een kans. Om die titel te behalen moet ik als eerste Junior finishen en 14 bonuspunten scoren. Die krijg je telkens je in je categorie een snelste tijd op één van de klassementsproeven neerzet. Wetende dat er slechts 18 proeven op het programma staan, is dat bijna een ‘mission impossible’… Maar zolang er hoop is, hoe klein ook, wil ik het geluk een beetje forceren!”

“In normale omstandigheden beginnen we de Condroz Rally wat voorzichtig, om dat gestaag het ritme te verhogen. Dat kan ik me nu niet permitteren, want als ik op zondagavond één of twee punten mis, dan wil ik er geen spijt van hebben dat ik te voorzichtig ben begonnen. Zoals altijd in deze hoogstaande rally zal de concurrentie niet min zijn. Bovendien is het mogellijk dat sommige chronoritten worden geneutaliseerd… Aanvallen van bij de start, dat is dus het motto. Tuurlijk wordt dat een beetje alles of niets en het risico in het decor te belanden wordt daardoor groter. Dat weten we maar al te goed. Maar indien ik er zo in slaag aan de finish te staan, dan zal de voldoening des te groter zijn. Ik heb in ieder geval niets te verliezen!”

Omdat zijn persoonlijke Peugeot 208 R2 na een motorpanne nog niet hersteld is, doen Sébastien en zijn entourage opnieuw beroep op het team van Pevatec. De banden zullen Pirelli’s zijn.
Met hun jeugdig enthousiasme, en tegelijk blijk gevend van intelligent koersdoorzicht willen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq in Hoei het onmogelijke waarmaken. Zal hen dat lukken? Antwoord op 4 en 5 november aan de oevers van de Maas!

(pers/ed.wb)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50