Home > #Hoofdnieuws > SRX Cup sluit af met een Endurance race in Mettet

SRX Cup sluit af met een Endurance race in Mettet

Zondag 5 november sluit de SRX-cup van Ssangyong het seizoen af met een Endurance race op het circuit Jules Tacheny te Mettet. Het SRX-avontuur begon in maart op het Duivelsbergcircuit  (Maasmechelen), waar de SRX-cup onderdeel uitmaakte van de reguliere rallycrosswedstrijden in het kader van het BK. Naast “de Duivelsberg” volgde SsangYong verder het BK-spoor dat ook langs Mettet en het Duitse Buxtehude liep. Met deze Endurance cup die overigens los staat van het kampioenschap zelf sluit SsangYong het seizoen af.

Voor die gelegenheid zien we niet enkel de vertrouwde namen zoals Loris Cencetti jr, Guillaume De Ridder, Jerome Farinaux, Patrick Hein en Marc Lauwers terug. Ook namen als Benjamin Lessennes  (kampioen in TCR), Sam Dejonghe, Bert en Stienes Longin  zien we op de deelnemerslijst. De familie Van De Poele wordt vertegenwoordig door de zonen (Nicolas, Diego en Alexis) van Eric Van De Poele.  Rally-rijder Chris Van Woensel zal in het co-zitje van Marc Lauwers plaatsnemen en ook Stéphane Lemeret en Thierry Wilmotte zijn van de partij.

En dan is het lijstje namen nog niet afgewerkt. Ook ex-voetballer Enzo Scifo krijgt een co-zitje, naast Guillaume De Ridder en Thierry Neuville, het voorbije weekend nog tweede in Wales, zal demonstratierondjes rijden in kart cross, een nieuw in het leven geroepen instapklasse voor rallycross die vanaf 2018 te zien zal zien in het Belgisch kampioenschap rallycross.

Omstreeks 9u30 beginnen de Endurance-rijders met de eerste trainingen en de eigenlijke race gaat door van 14u30 tot 16u30. Tussendoor zijn er demonstraties met de kart cross.
De race zelf duurt dus twee uur waarbij er 5 verplichte pitstops zijn.

Nog vermelden dat de toegang volledig gratis is.

(bron SsangYong, foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo