Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met Thierry Neuville in Wales

Autosportwereld.be sprak met Thierry Neuville in Wales

Voor één tiende van een seconde behaalde Sébastien Ogier uiteindelijk zijn vijfdr hij e wereldtitel rally. De Fransman moest in de rally in Wales wel zijn meerdere erkennen in thuisrijder Elfyn Evans en Thierry Neuville, maar op regelmaat reed Ogier in zijn Ford naar de titel. Thierry Neuville werd het dus niet, maar hij oogde opvallend genoeg behoorlijk gelukkig aan de finish.

De titel verliezen we niet hier“, vertelde de Hyundai-rijder. “Hier hebben we een steengoede wedstrijd neergezet, en zonder de strafseconden en een plotse mistbank gisterenavond (zaterdag nvdr.) hadden we zelfs kunnen winnen.” Het is duidelijk dat Neuville na twee opgaves, in Duitsland en Spanje, aan een goed resultaat toe was. “We gaan naar Australië om de laatste van het seizoen te winnen. We gaan bevrijd rijden en echt voor de zege gaan.” Neuville is nu weer stevig tweede in het WK, maar daar ligt hij duidelijk minder wakker van: “Eerlijk, de eerste maal is dat mooi, de tweede keer nog relatief, maar nu dreig ik een etiket mee te krijgen. Tweede of derde, het interesseert me eigenlijk niet zoveel meer. Maar als we winnen in Australië, dan zijn we ook vicewereldkampioen.

De Belg is ook strijdvaardig voor het seizoen 2018 en ziet de komst van Andreas Mikkelsen als een bonus. De Noor was ontgoocheld dat hij zijn goede vriend niet tot in Australië voor de wereldtitel kon laten strijden: “Ja, inderdaad, ik heb vandaag tweemaal mijn tanden op Ogier stukgebeten, voor de derde plek en in de Powerstage en anders had Thierry in Australiër nog een mathematische kans op de titel gehad. En je weet hoe sport kan verlopen, maar het heeft niet mogen zijn. Sébastien was de beste en verdient de titel, zeker omdat hij bij Ford echt van nul is moeten beginnen.

Mikkelsen blijft dus bij Hyundai en dat ziet Neuville goed zitten: “Ik stond er dit seizoen vaak alleen voor, tegen twee en zelfs drie snelle wagens van Ford. Dat verandert met de komst van Andreas en ook voor de ingenieurs wordt het mogelijk beter, want twee toppers die hun input geven, is beter dan één. Ik denk ook dat we volgend seizoen weer voor de wereldtitel gaan vechten en daarvoor moet ik onder meer mijn vriend Mikkelsen kloppen.”

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zetten in Wales een sterke prestatie neer en waren zonder meer de beste van de toppers in het WK en “eerste wagen met Michelin banden”, vult Neuville nog aan.

Foto: © Benjamin Renard