Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross bezoekt Texas in 2018

WK Rallycross bezoekt Texas in 2018

Dinsdag 24 oktober maakt IMG officieel de volledige kalender bekend wat betreft het WK Rallycross voor 2018. Vandaag verspreidde IMG reeds het nieuws dat World RX driemaal Europa verlaat. Net als dit jaar gaat het naar Canada (Trois Rivières) en Zuid-Afrika (Kaapstad). Nieuw op het menu wordt een bezoek aan “Circuit of the Americas”, kortweg COTA te Austin, in de Amerikaanse staat Texas.  Dat zal doorgaan tijdens het weekend van 28 tot en met 30 september.

Datzelfde persbericht bevestigt meteen ook dat er opnieuw 12 manches zullen zijn, met dus negen wedstrijden op Europees grondgebied. Dat waren er afgelopen jaar nog 10 en wie in september doorheen de WK-paddock liep kon al geruchten opvangen dat vermoedelijk Hockenheim afvalt in vergelijking met de voorbije jaren.

Paul Bellamy (IMG) over de keuze voor COTA: “De USA staat al op onze radar sinds we in 2014 met het WK begonnen maar we wachtten het juiste moment af. We waren in discussie met diverse locaties in de Verenigde Staten van Amerika maar COTA deelde onze visie over het wereldkampioenschap. Het circuit zal zich op het gedeelte van het F1-circuit tussen bochten 12 en 15 bevinden, in een soort van stadion.

(bron: FIAWorldRX)

You may also like
WRX Höljes: Belgen in de kijker
WRX: Hansen-dubbel in Höljes, Belgen presteren prima
WRX Canada: Grönholm leidt na dag 1
WRX: Komt Ford terug?