Home > Rally > Divers > ASAF kampioenschap beslist in Mettet

ASAF kampioenschap beslist in Mettet

In de Rally van Mettet werden in de ASAF, de Franstalige autosportfederatie, de regionale titels definitief uitgedeeld of bevestigd. In de “zware” Divisie 4 (competitiebanden) was de titel al beslist in het voordeel van Jos Pennartz. De nieuwbakken kampioen was niet aanwezig in Mettet. De Brit Steve Hendy (Ford Fiesta R5) leek op weg naar de zege maar werd betrapt op overdreven snelheid tijdens de verbindingsrit en werd dus uit wedstrijd genomen. En zo kon Emmanuel Cantraine (Mitsubishi Lancer Evo9) zijn tweede zege van het seizoen binnenhalen, voor Christophe Devleeschauwer (Ford Fiesta R5).

In de Divisie 1-2-3 (straatbanden verplicht) was de winst voor de lokale held Quentin Adam (DS 3 R3 WRS). Titelkandidaat Julien Delleuse ging met de Opel Astra GSi zwaar van de baan, zonder erg voor de rijder. Zijn opgave betekende dat merkgenoot Eddy Marique enkel hoefde te finishen om de regionale titel binnen te halen. De Renault Clio RS van Vincent Bouchat vervolledigde het podium.

Bij de Classic was er een zege voor Christophe Daco (Ford Escort MKII) terwijl bij de “replica’s” (klasse SR) Tony Lattaque (Opel Manta B) de wedstrijd domineerde. De kampioenen waren al gekend maar zowel Maxime Hébrant (PH/SR) als Kris Dedoncker (Classic) waren afwezig.

(foto:asaf)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50