Home > Circuit > In een notendop: MotoGP en SBK

In een notendop: MotoGP en SBK

De maneuvers van de MotoGP rijders van de laatste paar races, doen in sommige middens vragen rijzen. Ze worden betiteld als “te agrressief”. MotoGP icoon Valentino Rossi gaf ook al zijn mening. “Dat is het spel zoals het gespeeld wordt”, liet hij op de MotoGP site weten. “Als je dus wil meespelen zijn dat de regels!”…. Op de afbeelding (foto’s: motogp.com) de bekritiseerde strijd tussen Iannone en Zarco, het geeft een nieuwe definitie aan “close racing”…

Zo wordt het spel gespeeld (Rossi)

 

 

 

Van der Mark nu toch MotoGP ritje?

In het Spaanse Jerez de la Frontera werd tijdens het weekend de voorlaatste manche afgewerkt van het wereldkampioenschap Superbike, en in de paddock daar gonsde het van de geruchten. Eén van de interessante (onofficiële) nieuwtjes was dat Nederlander Michael Van der Mark nu toch een MotoGP race zou mogen gaan rijden. Eerder werd hij ingeroepen als vervanger van Rossi (na diens ongeluk) maar Rossi was tijdig fit en Van der Mark mocht niet op de blauwe Yamaha plaatsnemen. Maar nu zou hij in Maleisië het zitje kunnen krijgen van de zieke Jonas Folger, op de Yamaha van Tech3, en dus alsnog in de MotoGp kunnen debuteren.

Folger nog steeds out

De 24-jarige Duitser, Jonas Folger, moest voor de GP van Japan afhaken omdat hij zich niet goed voelde. Hij keerde terug naar Duitsland voor onderzoek en hij zou slachtoffer zijn van het Epstein-Barrvirus, uit de klierkoorts-familie. Het ziet er naar uit dat Folger voor de rest van het seizoen “out” is.

Superbike: Rea is de zonnekoning

Beide Superbike races werden op Jerez gewonnen door meervoudig, regerend en nieuwbakken kampioen Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team). Kawasaki haalde er de wereldtitel bij de constructeurs. (foto: worldsbk.com)

Er vielen in Jerez nog titels te rapen want de kroon in de Superstock 1000 ging naar de Italiaan Michael Ruben Rinaldi (Ducati) en in de Supersport 300 ( een nieuwe klasse binnen de superbike-weekends) naar de Spanjaard Marc Garcia (Yamaha).
De Est Hannes Soomer (WILSport Racedays) ging op Honda aan de haal met de Europese titel in de Supersports. De wereldtitel binnen de Supersports zal beslist worden in Quatar, in het weekend van 2-4 november.

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…