Home > #Hoofdnieuws > Vandoorne: ‘ruimte voor verbetering’

Vandoorne: ‘ruimte voor verbetering’

Lewis Hamilton zette de Mercedes voor de tweede keer aan de kop van de tabellen (1’34″668). De Brit was sneller dan Max Verstappen (Red Bull) en Sebastian Vettel (Ferrari). De respectievelijke teamgenoten vervolledigden de top 6 in dezelfde pikorde met Bottas, Ricciardo en Raikkonen. Alonso sloot aan op de 7de plek.

Opnieuw een sessie met veel aanpassingen aan de voorvleugel voor Stoffel Vandoorne, die zijn beste tijden zette op de option banden (ultra zacht) in de tweede vrije training. Vandoorne plaatste de McLaren Honda op een 15de plaats. Hoewel zijn tijd van 1’37”.463 slechts een tiende van een seconde trager was dan zijn tijd in de eerste sessie (een P5), verloor hij een bijkomende anderhalve seconde op de besttijd van Hamilton.

“Over het algemeen ben ik tevreden over de vrijdagsessies”, sprak Stoffel Vandoorne. “In de eerste sessie probeerden we wat aero onderdelen uit. Ik dacht dat het wel goed ging, vooral omdat het de eerste keer is dat ik hier rijdt. De tweede sessie was moeikijker want ik liep tegen wat verkeer aan en de afstelling van de wagen was niet optimaal. Het ritme voor de race lijkt wel goed te zitten. Er zit voor de zaterdag nog heel wat ruimte voor verbeteringen.”

foto: Mclaren

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?