Home > #Hoofdnieuws > Belgische kampioen in Assen

Belgische kampioen in Assen

Onze landgenoot Ward Sluys en zijn Nederlandse teamgenoot Bas Schouten hebben op het TT Circuit in Assen de eerste finalerace van de Supercar Challenge gewonnen. Na hen volgen de SDW BMW M4 en de BMW E46 GTR van BS Racing Team. Met de winst van deze race kon het duo Sluys-Schouterden het kampioenschap afronden en mogen ze de titel achter hun naam schrijven. Momenteel staat de Nederlander Roger Grouwels op de tweede plaats in het kampioenschap, hij werd 19e .

Ook de andere Belgen in de Supercar Challenge deden het niet slecht. Voet-van den Broeck kon op de 11e plaats eindigen in de Traxx Peugeot RCZ Racing Cup. Zij werden eerste in hun klasse en wonnen eerder al het kampioenschap. Verder werd Jos Jansen 16e met zijn Porsche 997 Cup en Hanne Terium eindigde met de EMG BMW E90 325i Club Sport op de 21e plaats. Pech voor Patrick  Lamster met de EMG Porsche 991 GT3 Cup, hij startte niet.

Morgen om 14u55 is er nog race 2 van de Supercar Challenge. Voor die race is het nog uitkijken of Grouwels zijn tweede plaats kan vasthouden.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Supercar Challenge Hockenheim: Team RaceArt pakt zwaarbevochten podium in Hockenheim
Circuit: Gamma racing days in september
Circuit: geen evenementen in Nederland tot 1 juni