Home > #Hoofdnieuws > Alonso blijft bij McLaren

Alonso blijft bij McLaren

Fernando Alonso blijft bij McLaren. En daarmee kent Stoffel Vandoorne dan ook zijn teamgenoot voor 2018. Duurtijd van het contract: onbekend. Vergoeding: onbekend. Maar Alonso zong alvast de lofzang over het team.

Het is geweldig dat ik mijn relatie met iedereen in McLaren kan verderzetten“, liet Alonso via McLaren weten. “Ik volgde mijn hart, en ik voel me hier echt thuis. Het is een fantastisch team met ongelooflijke mensen, vriendelijk en warm, een gevoel dat ik nergens anders in de Formule 1 heb gekend. Ik ben blij dat ik hier kan blijven racen.

Maar eerder dan de kampvuurmomenten binnen het team was de beweegreden van Alonso natuurlijk ingegeven door andere factoren. De komst van de Renault-motor bijvoorbeeld, waarvan Alonso overtuigd is dat die hem kan helpen om volgend seizoen mee te dingen voor overwinningen en de titel. En anderzijds zijn de beste plaatsjes, in casu bij Mercedes en Ferrari al ingevuld. “McLaren heeft de technische middelen en de financiĆ«ler kracht om binnen korte termijn races en het wereldkampioenschap te winnen in de F1 De laatste paar jaren was het niet gemakkelijk maar we zijn nooit vergeten hoe wemoeten winnen, en ik geloof dat we dat opnieuw kunnen realiseren. De afgelopen drie jaren hebben ons het momentum om voor de toekomst te plannen en te bouwen, en ik kijk uit naar de dag dat we er weer gaan staan. Ik heb vertrouwen in de toekomst en ik zal hard werken om dit tot een succes te maken“, aldus Alonso.

Alonso is de beste rijder die je je kan wensen om op zondagnamiddag een resultaat neer te zetten. Iedereen in de F1 zal het eens zijn met mij. Hij heeft me altijd gezegd dat wij het team zijn waar hij van houdt en de aankondiging van vandaag is het bewijs dat hij zich volledig zal inzettenom als McLaren-rijder te gaan winnen. We deelden in het verleden al vaak eens wat frustraties maar we geloven dat we nu onze belofte kunnen waarmaken om hem een competitieve wagen te geven volgend seizoen“, vulde teamchef Eric Boullier aan. “Het behoud van het rijdersteam is een van die kleine maar noodzakelijke elementen die helpen om een goed verloop te garanderen en met Fernando en Stoffel kunnen we aan een nieuw hoofdstuk beginnen met de beste coureursbezetting in de F1.

 

foto: mclaren.com

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?