Home > #Hoofdnieuws > VW ontwikkelt elektrische raceauto voor Pikes Peak

VW ontwikkelt elektrische raceauto voor Pikes Peak

Een nieuwe uitdaging in de motorsport met de technologie van morgen: Volkswagen ontwikkelt een volledig elektrisch aangedreven racewagen voor de beroemdste bergrace ter wereld. Het vierwielaangedreven prototype zal op 24 juni 2018 in de startblokken van de Pikes Peak International Hill Climb in het Amerikaanse Colorado staan met als doel om op 4.300 meter hoogte een nieuw record voor elektrische auto’s neer te zetten. Dit nieuwe motorsportproject maakt deel uit van de transformatie van Volkswagen naar een toonaangevende fabrikant van elektrische voertuigen: tegen 2025 zal het merk 23 volledig elektrisch aangedreven modellen aanbieden.

Dr. Frank Welsch: “Onze elektrische racewagen zal met innovatieve batterij- en aandrijftechnologieën worden uitgerust. De extreme beproeving op Pikes Peak zal ons belangrijke inzichten voor de verdere ontwikkeling opleveren, maar is tegelijkertijd een ‘uitstalraam’ voor onze producten en hun techniek.

De wagen werd door Volkswagen Motorsport in nauwe samenwerking met de technische ontwikkelingsafdeling in Wolfsburg ontwikkeld. “De race op Pikes Peak betekent een nieuwe start voor ons. Voor het eerst ontwikkelen we een volledig elektrische racewagen”, aldus motorsportdirecteur Sven Smeets. “Bovendien is dit project een belangrijke mijlpaal in onze heroriëntatie binnen de racerij. Ons team staat officieel te popelen om deze grote uitdaging aan te gaan. “In 1987 nam Volkswagen Motorsport voor het laatst deel aan de Pikes Peak-race met een spectaculaire, tweemotorige Golf, maar slaagde er toen niet in om de finish te halen. Hoog tijd voor een revanche”, aldus Smeets.