Home > #Hoofdnieuws > Einde van de Belgische autosport in Francorchamps?

Einde van de Belgische autosport in Francorchamps?

We hebben de laatste weken een aantal maal over de toekomst van de Belgische autosport geschreven en alsof de dreigende wolken boven de TCR Benelux en de dood van de Clio Cup Benelux nog niet voldoende waren, bedreigt een stevige prijsverhoging van de tracktime in Francorchamps nu enkele nationale promotoren en meetings.

Francorchamps was al erg duur, maar het tarief voor het volgende seizoen dreigt nog eens fors de hoogte in te gaan, wat zowat het einde van de nationale autosport op de prachtige omloop zou kunnen betekenen.

De omloop wil immers de prijs per minuut verhogen van 250 euro naar 290 euro. Even schetsen wat dit betekent:

Voor een Belcar race van 180 minuten, inbegrip een uur trainingen en een half uur kwalificatie zou de factuur van 67.500 euro naar 78.300 euro gaan. Bij deze bedragen hoeft geen tekening.

Of een nationaal springkampioenschap – laten we uitgaan van 2,5 uur tracktime – zou dan 43.500 euro moeten betalen. Met goed 20 wagens, al een succes, zou de inschrijving per wagen meer dan 2000 euro moeten bedragen, alleen al voor de huur van de omloop. U begrijpt al dat zoiets onmogelijk is.

Voor een promotor zoals die van het Racing Festival of Spa Euro Race, die de omloop drie dagen huurt, zou de meerprijs om en bij de 50.000 euro bedragen. Onverkoopbaar.

Vandaag is er nog een algemene vergadering in Spa, hopen dat het circuit voor de autosport in ons land kiest. Wordt zonder meer vervolgd…