Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Komend weekend wordt zowat één van de laatste echt drukke weekends van het lopende autosportseizoen. In Austin kan Lewis Hamilton nog geen wereldkampioen worden, maar de wereldtitel F1 lijkt de Brit amper nog te kunnen ontsnappen. Aan de hele andere kant van de wereld, in Australië zal bijna een dag eerder al de op twee na laatste Moto GP van het seizoen zijn afgewerkt. Het MotoGP circus strijkt immers neer op het circuit van Phillip Island, voor de Grote Prijs van Australië. Er zijn nog 75 punten te verdienen en het titelduel gaat nog tussen Marc Marquez (244 punten), Andrea Dovizioso (233) en Maverick Viñales (203).

In Assen zijn de TCR Benelux en de Benelux Supercar Challenge aan hun laatste meeting toe, de Clio Cup Benelux wordt in Assen dan weer zonder kransen of bloemen begraven. In Estoril eindigt de European Le Mans Series en de Le Mans Cup, waarbij in de ELMS de titels nog moeten uitgedeeld worden. Jean Glorieux is uiteraard al kampioen in de Le Mans Cup.

Verder zijn er de laatste VLN van het seizoen, de ontknoping van de Japanse Super Formula en de 24 Uur 2PK van Francorchamps.

In Wuustwezel herneemt het VAS Classic kampioenschap met de 6u van de Noorderkempen, een organisatie van het Classic Rally en Races Team (CRRT).