Home > Circuit > Faites vos jeux… alles gaat goed!

Faites vos jeux… alles gaat goed!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het is zonder meer de meest sympathieke 24-uursrace van het seizoen op het circuit van Spa-Francorchamps! Voor de 33ste maal al rijden de 2CV en aanverwanten deze lange race en ditmaal vormen ze een startgrid van…110 wagens, 2CV en C1 door elkaar. De favorieten aanwijzen zal dan ook niet makkelijk zijn. Iedereen is gemotiveerd en eens te meer blijkt dat de 2CV ook en vooral een kwestie van passie voor de auto is.

In de strijd voor de algemene zege kijken we eerst en vooral naar de winnaars van de voorbije jaren. Vorig seizoen was het CGS Racing Team dat het laatste woord had, wat maakt dat de #70 Splifar by CGS Racing Team (Hooreman-Hooreman-Renaux-Gillard-Draps-Ide) een kandidaat op de zege is, maar ook andere ex-winnaars zullen hun zegje willen doen. We denken dan aan La Botte (Furlotti-Carere-Olivier), Toiture Honin (Renaud-Honin-Heinen-Degeer), BNLL Team Miko (Mikulinski-Mikulinski-Car-Coppieters), BNLL 2 Saxoprint (Roustan-Deplanche-Lacoste-Malcause), JMCE Racing 1 (Licops-Licops-Licops) of Phoenix Racing Team (Santkin-Piette-Hemroulle-Cuvelier). En de familie Jamar, die al lang trouw aan de 24H2CV is? Eric en Marc doen het met René Brugmans en Didier Charlier in de bekende #34 (Beaufort).

In de categorie ‘Hybride’ vinden we er nog die willen winnen. We kijken dan naar JMCE by TDS (Berben-Colson-Pecoraro-Ragonesi), Manitou (Vandermosten-Moureau-Pulinx), BMR 1 (Blaise-Marquet-Louys), BMR 2 (Blaise-Marquet-Willems-Schmidt), GT Racing Pegasus (Jossieaux-De Bonhome-Bouillon-Philippe), Kimy Racing (Vigneron-Gasperin-Boulange), Poulidor (Van Gysegem-Istas-Tordeur-Frère-André), AG Racing Box (Abrahams-Abrahams-Jaminet-Beaupain), DRM (De Robiano-De La Serna-Businaro), Flax Agri (Rosy-Delvaux-Devillers-Marchandisse-Marchandisse) en dan vergeten we er nog…

Als we verder de deelnemerslijst bekijken, dan zien we in de 24H2CV, ook de vrouwen van Kiss My Deuche (Evelyne François-Chloé Van Hove-Fanny Segers) met uiteraard als peter niemand minder dan José Close, maar ook de wagen in de kleuren van CAP 48, met aan het stuur Maxime Berger, Olivier Gaspard, Lionel Vandercam, David Nevers, Grégory Paisse… en de broers Kevin en Jonathan Borlée!

De wagen van Burton wordt dan weer door de Campus de Francorchamps (Van de Wauwer-Biar-Gascard-Marville) gerund, en dat in de categorie ‘Expérimentale’ die dit jaar goed vol zit. Zo zijn er de teams JCL Driving en Globule Team EBRT. Bij de Prototypes, gaat de strijd tussen VGS Collé Racing Team, Racing Team Gaumais en JRT126, en in de klasse ‘Améliorées’, daagt 2PK Racing Team onder meer 2CV Wet Dream RT, Team Basket Cup en de Fransen van Team FG 2CV Passion en 2CV de Feu, uit.

In de categorie ‘Classique’, waar we de quasi standaard 2CV en Dyane vinden, zien we heel wat Fransen en Nederlanders met Les Bielles de Giel, 2 Pattes Foll et Brokensport en Dutch Dyane Racing Team. 2CV Mania, Racing Queens, Team Basket Cup, Kiss My Deuche en Retro Racing Team komen dan weer uit ons land.

C1 in de geest van de 2CV

Samen met de 2CV in de 24H2CV, zien we de C1 die van heinde en verre komen. Zo is er het team Beaufort dat onder meer een beroep doet op de Franse komiek Arnaud Tsamère, de Belgen Fred Bouvy, Pierre-Yves Rosoux en Julien Collette, Simon Tourneur en… Romain Ickx, een van de zonen van de legendarische Jacky Ickx! Ook andere Belgische teams zakken naar de de Ardennen af met FloRacing, Beaufort Fun, Heritage Event Car, Co Real Racing, Full Speed Ahead 1 & 2, CQS Racing Team, JMCE, JMB C1 Racing Team en MGC by Racing Wings. De entente tussen de 2CV en C1, is dan ook goed.

Maar er zijn ook heel wat C1 uit het Verenigd Koninkrijk, want maar liefst… 30 wagens zullen er immers starten! Er zal dus heel wat strijd zijn, want bij de rijders zien we heel wat snelle mannen in de bijna seriematige C1. Voeg daar nog wat Nederlandse City Bug en enkele Mini bij en we zien de meest exotische startgrid van het jaar.

Het programma van de 24H2CV 2017 ziet ook twee races van 60 minuten voor de City Bug (niet allemaal C1) en de Parade ‘Citroën’, met een schitterende reeks wagens van de hand van André Citroën…

Dit weekend is Spa-Francorchamps dus echt een feest voor de liefhebber!

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”9823,9824,9825,9826″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag