Home > #Hoofdnieuws > Impact Racing Team naar Porsche GT3 Benelux in 2018!

Impact Racing Team naar Porsche GT3 Benelux in 2018!

Dit is het verhaal van een Porsche fanaat, Sébastien Desoille, die begin 2017 besliste om zich in het grote autosportavontuur te lanceren en zijn eigen structuur oprichtte: 911 Impact Racing Team, met de inzet van Porsche 991 en 997 Cup in competities van Franse origine als ROSCAR en Porsche Motorsport. Het 911 Impact Racing Team verzorgde eveneens de bolides van Johan Van Loo, Wim Meulders en Jurgen Van Hover, allen ingeschreven onder het Speedlover Team van André Van Hoof in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

“Na rijp beraad heb ik besloten dat het team vanaf nu de capaciteit heeft om op eigen benen te staan”, verduidelijkt Sébastien Desoille. “Onze infrastructuur in Moxhe, in de regio van Hannuit, laat het toe te wisselen tussen verschillende programma’s en onze gloednieuwe oplegger brengt onze Porsche Cup daar waar de klanten willen rijden. Daar zitten uiteraard de competities tussen, met de vele series waarin de Porsche 991 en 997 Cup gehomologeerd, maar ook de Track-Days, waarvan we het succes niet meer dienen aan te halen, evenals het transport en de service voor elk voertuig voor het circuit. Ons aanbod is breed, wat betekent dat we er dan ook zijn voor iedereen.”

Voor het seizoen 2018 wil 911 Impact Racing Team groots uitpakken en verder bouwen aan de ontwikkeling van zijn imago… “Wij staan open voor onderhandelingen met iedere rijder, jonge wolf, gentleman-driver of professional, die plezier wil beleven achter het stuur van een Porsche Cup die met de grootste zorgen werd klaargestoomd en die wil evolueren in een gemoedelijke sfeer”, vervolgt Sébastien Desoille. “De competities waar deze bolides toegang toe hebben zijn legio en omvatten niet alleen sprintraces. Zo willen we onze betrokkenheid in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verderzetten, maar deze keer onder eigen vlag, maar ook in de ROSCAR en de Porsche Club Motorsport. De kalenders zijn zeer goed opgesteld en dat heeft als grote voordeel dat het allemaal wat minder duur is. Voor het overige prikkelen ook de Hundred Series by BGDC, de Belcar Endurance, de 24H Series, de Supercar Challenge, en zelfs de 24 Uren van Spa onze nieuwsgierigheid. Aan alle liefhebbers: onze kantoren staan open voor u!”

911 Impact kijkt uit naar de aanschaf van een Porsche 991 Cup van de 2de generatie voor de GT3 Cup Challenge Benelux 2018, een competitie waar deze bolide zal kunnen deelnemen. Deze wagen van de laatste generatie wordt aangedreven door een 4 liter motor en zal er de koninginnenklasse uitmaken.

Het is een zekerheid dat met de zorg voor de kleinste details, zoals sedert het begin van dit jaar al het geval is, 911 Impact zich zeer snel tussen de hoofdrolspelers van de autosport zal tonen. Vragen staat vrij en kost niets. Aan u dus om het universum van het 911 Impact Racing Team te ontdekken en de passie van het racen op circuit intens te beleven…

(Persbericht)