Home > Circuit > QSR Racing pakt tweede titel in 2017 met Belcar 5

QSR Racing pakt tweede titel in 2017 met Belcar 5

Na de titel in de klasse Cup 1 van de Touring Car Endurance Series heeft QSR Racing afgelopen weekend tijdens de Belcar finale in Zolder een tweede parel toegevoegd aan de kroon van 2017. Met de BMW 325i van Luc Janssens, Joel Uylenbroeck en Emilie Liljeström pakte het team van Stefaan Schoonjans de titel in de klasse Belcar 5 van het Belcar Endurance Championship. Ook de wagen met Jimmy De Breucker, Tom Boonen en Rodrigue Gillion (BMW M235i) presteerde naar behoren en daarmee sluit het team het Europese luik van haar seizoen 2017 tevreden af. Over enkele weken trekken Schoonjans en Co de Grote Plas over voor de etmaalrace op COTA (Austin, USA) en pas dan zit het zeer lange seizoen er helemaal op…

Vreugde was er niet enkel bij Joel Uylenbroeck, Luc Janssens en Emilie Liljeström, de rijders die instonden voor de titel in de klasse Belcar 5, maar ook bij teambaas Stefaan Schoonjans. “Opdracht geslaagd en iedereen tevreden”, opent Schoonjans. “We kozen met de #57 BMW voor een tactische wedstrijd, volledig in functie van de titel in klasse Belcar 5. Er werd niet in de minste mate risico genomen en het was belangrijk om de eerste 60% van de race zonder kleerscheuren door te komen, gezien de punten. Pas daarna werd het gaspedaal wat meer ingedrukt en zodoende haalden we tijdens deze slotwedstrijd nog een podiumplaats. Proficiat aan de rijders en natuurlijk ook aan alle teamleden die dit gerealiseerd hebben.”

In de klasse Belcar 3 eindigde de #154 BMW M235i niet op het podium en dat is een onrechtstreeks gevolg van de snel opeenvolgende wedstrijden in de 24H series. “Een groot deel van ons materiaal is reeds onderweg naar de USA, waardoor we het met beperkte middelen moesten doen afgelopen weekend”, legt Stefaan Schoonjans uit. “Dat heeft ons parten gespeeld bij deze wagen, maar het positieve is dat de rijders hun taak prima volbracht hebben en mooie, vlakke rondetijden op de tabellen hebben gezet.” Tom Boonen treedt zijn teambaas bij: “Qua rondetijden zaten we wel goed in onze klasse en ook het team deed een prima job. Het is een vrij jong maar ambitieus team waarin ik me na twee wedstrijden al goed thuis voel. De bedoeling is om samen verder te gaan en samen te groeien. Over enkele weken rij ik opnieuw met de BMW M235i van QSR Racing, maar dan op Amerikaanse bodem.”

QSR Racing sluit dus het seizoen 2017 af in de USA, met een 24U wedstrijd op COTA. Wie nog deel wil uitmaken van het team bij deze race moet snel zijn en kan Stefaan Schoonjans contacteren op het nummer +32 (0) 476 40 34 03.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters