Home > VAS > Regularity > Terugblik Hemicuda Regularity

Terugblik Hemicuda Regularity

Een geheid succes. Dat is het minste dat er kan worden gezegd van de Hemicuda Regularity. Liefst 56 deelnemers stonden er op de startlijst en die moesten, tegen een opgelegd gemiddelde, over alle 9 proeven van de Hemicuda.

Alle titelpretendenten en hoofdrolspelers van het VAS Regularity kampioenschap waren aanwezig en de inzet was dan ook groot in deze wedstrijd. Na de eerste lus leken enkel de puntenleiders Van Den Bogerd en Nuyts, met de VW Golf, het te laten afweten. “We hadden nog deze week wijzigingen gedaan op onze tripmaster, en die daarna vergeten af te stellen op het gemiddelde van deze wedstrijd”, bekende Luc Van Den Bogerd. “We haalden dus te hoge gemiddelden, en ja… dan is het afgelopen natuurlijk.” Maar alles was nog niet verloren, want na een mooie inspanning op de tweede en de derde secties konden ze alsnog een 5de plaats uit de brand slepen.

Vooraan dicteerden Philip Copmans en Filip Beyers met de Opel Kadett Coupe de wet. “Een zeer mooie wedstrijd”, oordeelden de uiteindelijke winnaars. “Er zitten wel lange en snelle stukken tussen, en dat wordt dan al gauw saai. Maar hier hebben de organisatoren stopcontroles voorzien waardoor het spannend wordt om telkens weer naar je gemiddelde te moeten mikken.”
Voor het duo uit het Brabantse Landen werd het de eerste zege binnen de Regularity. Ze hielden daartoe routiniers Patrick en Ari Meeus met de Ford Sierra achter zich. Straffe kost, aangezien Copmans en Beyers pas bezig zijn aan hun allereerste seizoen. Het geheim? “Controle en beheersing”, vertelt Philip. “De allereerste wedstrijd in de Haspengouw was een openbaring voor ons. Het was een heel technische wedstrijd, met veel gepuzzel. En we kwamen daar aan als leek, moesten alles nog leren.”

Op de derde plaats vinden we papa Jurgen De Bruyne terug, die zoals steeds wordt bijgestaan door zijn 14-jarige (!) zoon Tim, die hier weer een uitstekende prestatie zet. “Hij heeft daar wel een zeker talent voor”, legt vader Jurgen uit. “En hier was het verre van eenvoudig want gisteren nog moesten we de vertrouwde Celica TA22 aan de kant laten en besloten we met deze Corolla  aan de start te komen. Tim haalde nog snel een tripmaster programma van het internet op zijn telefoon, we plakten de chronometer op het dashboard en dat was het dan!”

Met de broers Geert en Pascal Pierco, op de zeer herkenbare Alfa Romeo 33 in politiekleuren (“soms roepen de mensen ‘Polizei’, maar er staat wel degelijk Polizia op”, lacht Geert Pierco”) op de vierde plaats gaf quasi niemand van de regularity toppers een duimbreed toe aan de anderen.

158 punten. Dat is het richtpunt voor de tegenstanders. Copmans en Beyers zullen er immers niet bijzijn in Gingelom en dus is de ‘nul’ in Zuid-Limburg hun schrapresultaat. “Een uitstap met de club die al vaststond”, zeggen de Opel fanaten. Een situatie dus die Van Den Bogerd en Nuyts niet geheel vreemd is. Zij zaten vorig seizoen in hetzelfde schuitje in de titelstrijd met vader en zoon Meeus. Voor “Gonzo” en Benny Nuyts zal de 5de plaats van de Hemicuda waarschijnlijk het schrapresultaat worden. Dat betekent dat er nog 20 punten moeten worden gescoord, willen ze hun titel verlengen. En ook Patrick en Ari Meeus, vader en zoon De Bruyne en de Pierco broers kunnen aan de rekenmachine. Zij hebben allemaal nog een kans op de titel.

Het zonder twijfel spannende vervolg is er in de Regularity van Zuid-Limburg, op zondag 12 november.

 

(vas/foto: v.deleersnijder)

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”