Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het WK uithouding en het WK voor toerwagens WTCC zijn dit weekend aan het werk in respectievelijk Fuji en Shangai. Beide kampioenschappen snakken naar het einde van het seizoen. Porsche is op weg naar de wereldtitel in de uithouding, In het WTCC kan de Zweed Ted Björk voor de verrassing zorgen bij afwezigheid van de geblesseerde Tiago Monteiro.
In eigen land zijn alle ogen gericht op Circuit Zolder, met de finale van de Europese NASCAR en de Belcar Endurance. In beide kampioenschappen is er nog niets beslist en met Anthony Kumpen als kanshebber op een derde Europese titel, is er heel wat om voor ons Belgen naar uit te kijken.
Goed drie uur rijden van Zolder, zijn de FIA F3 en DTM aan hun finales in Hockenheim toe, met uiteraard Maxime Martin, terwijl in Paul Ricard Ugo De Wilde een vervolg wil breien aan zijn sterk weekend in Barcelona in de Franse F4. In Frankrijk is er ook de slotmanche van de Franse GT4.
Regionaal kent het VAS kampioenschap slalom zijn ontknoping in Kinrooi.
In Motegi tot slot start de MotoGP aan een reeks van vier Grote Prijzen in vijf weken.
You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy