Home > Rally > Divers > Rally van Doornik sleutel in titeldebat

Rally van Doornik sleutel in titeldebat

Zakken we even tot bij onze Waalse vrienden. De Rally van Doornik, verreden vorige zondag, is één van de sterk groeiende proeven in het rallylandschap. Zo lieten diverse Vlaamse toppers de regionale Hemicuda Rally rechts liggen om zich te gaan meten op de proeven in Waals Picardië. Er stonden vier onderscheiden klassementsproeven op het menu, de ochtend begon op natte baan. In de Divisie 4, de wagens met competitiebanden, leek Pieter-Jan Maeyaert met de Ford Fiesta R5 de absolute topfavoriet. Hij begon met enkele snelle tijden maar ging daarna in de fout. Een snelle Victorien Heuninck, nooit van een kleintje vervaard, reeg dan de besttijden aan elkaar met zijn Mitsubishi Lancer Evo9. Hij deed zijn voordeel met de opgaves van Christophe Devleeschauwer (Fiesta R5, van de baan) en Emmanuel Cantraine (Lancer Evo9, remproblemen) en streek de zege op voor een verbazingwekkende Pierre Vauterin met een Peugeot 208 R2 (!) en een uitstekende Gilles Pyck (Renault Clio V6). Met de opgave van Devleeschauwer, is Jos Pennartz zeker van de ASAF-titel in de Divisie 4.

Titelduel duurt voort in 1-2-3

In de Divisie 1-2-3 (straatbanden)speelde Peter Vanderhauwert (Renault Clio) scheidsrechter in het titelduel tussen Julien Delleuse en Eddy Marique. Vanderhauwert ging aanvankelijk aan kop op natte baan maar een aanstormende Eddy Marique maakte met de Opel Astra GSi zestienklepper het verschil naarmate de wegen opdroogden. Ook Julien Delleuse, met de Opel Corsa GSi, liet niet los en het podium trio eindigde binnen een goede 30 seconden van elkkaar0 Marique doet hier duidelijk de beste zaak maar het uiteindelijke titelduel en de beslissing verhuizen naar Mettet.

Pinto Cup voor Vannieuwenhuyse

Het “historic” gedeelte zag een oververtegenwoordiging van Ford Escorts door de aanwezigheid van de “Pinto Cup”, de Vlaamse beker gereserveerd aan de deelnemers met Pinto motor. Jeroen Van Wanseele ging met de zege lopen maar de uiteindelijke kampioen werd Rik Vannieuwenhuyse. Claude Debue (BMW 323i) won klassee 18 en Kris Dedoncker (Alfa Romeo Sud) de klasse 16, waardoor hij zijn kansen gaaf houdt voor de titel in de Federatie Brussel-Wallonie. Dany Vancoillie (Opel Kadett) won bij de Historics in het proviciale kampioenschap.

 

foto:  Jacques Berger i.s.m. Speedactiontv

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50