Home > Rally > ERC > Gryazin wint in Letland, Kajetanowicz kampioen

Gryazin wint in Letland, Kajetanowicz kampioen

Nikolay Gryazin kon in Letland zijn thuisrally winnen. De Rus heeft immers de Letse hoofdstad Riga als woonplaats gekozen. Hij werd voor het eerst winnaar in de Europese competitie door het algemene klassement (en uiteraard ook de Junior Under 28) te winnen. De Skoda rijder hield daartoe de piepjonge Kalle Rovanpera (Ford Fiesta R5) af.
De Pool Habaj Łukasz (Ford Fiesta R5) werd derde nadat zijn landgenoot en klassementsaanvoerder Kajetan Kajetanowicz zijn Lotos Ford Fiesta vrijwillig uit de rally haalde toen hij op de derde plaats reed. Dat had mogelijk te maken met het helicopterongeval dat tijdens de dag gebeurde in de rand van de rally. Albert von Thurn und Taxis (Fabia R5), bijgestaan door onze landgenoot Bjorn Degandt, besloot zijn ERC seizoen met een mooie 5de plaats

Chris Ingram werd de winnaar van de Colin McRae Flatout Trophy, voor zijn inspanningen om de ERC Junior Under 27 te winnen. De zege en ook de titel kwam hem uiteindelijk toe nadat zijn belangrijkste uitdager, de Fin Huttunen, twee lekke banden kreeg op de 8ste proef.

In principe had er nog één wedstrijd moeten volgen maar deze “Centraal Europese” wedstrijd is van de kalender verdwenen. Kajetan Kajetanowicz is dus definitief Europees rallykampioen, voor de derde keer op rij.

 

(foto/video: fiaerc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50