Home > #Hoofdnieuws > Kumpen wil die derde!

Kumpen wil die derde!

Komend weekend wordt op Circuit Zolder de finale van het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series afgewerkt. Anthony Kumpen is als derde in de tussenstand nog steeds volop in de running voor de titel kan voor zijn thuispubliek een derde Europese NASCAR-kroon veroveren.

Het waren onvergetelijke momenten in de carrière van Anthony Kumpen, toen hij vorig jaar in ‘zijn’ Zolder voor een tweede keer Europees kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series werd. Een titel die hij dit jaar maar wat graag zou verlengen, al is de uitgangspositie deze keer iets minder gunstig dan vorig jaar.

“Vorig jaar kwam ik inderdaad als leider naar de seizoensfinale in Zolder, nu sta ik derde”, legt Kumpen uit. “Maar dat doet niets af aan mijn motivatie. We zullen met het hele team alles geven. Ik geef mijn titel niet zomaar af.”

“Er zijn op dit ogenblik nog vier kandidaten voor de titel”, gaat Kumpen verder. “De Israëliër Alon Day, Spanjaard Borja Garcia, Fransman Frédéric Gabillon en ikzelf. Ik ben er van overtuigd dat we allevier alles uit de kast zullen halen, wat dan weer spectaculaire races zal opleveren. In NASCAR mag je best wat gespierd rijden, en op basis van de afgelopen races vermoed ik dat niet iedereen zijn neus schoon zal houden.”

“Ik ben uiteraard in de wolken dat de finale voor mijn thuispubliek kan worden afgewerkt”, voegt de Hasselaar er nog aan toe. “Het American Festival van vorig jaar was één van de beste bezochte autosportevenementen in Zolder van de laatste tien jaar. De hele Amerikaanse sfeer, de animaties in de paddock, het is een prachtig evenement voor het hele gezin. Als we er voor kunnen zorgen een derde titel binnen te halen, dat wordt dat een schitterende kers op een al indrukwekkende taart.”