Home > Circuit > VW Fun Cup met een Italiaans tintje

VW Fun Cup met een Italiaans tintje

Terwijl de weersvoorspellingen voor België niet de allerbeste zijn trekken de deelnemers van de European VW Fun Cup in het spoor van de trekvogels richting het zuiden. Op een zestigtal kilometer van Venetië en zijn beroemde San Marco-plein dient het circuit Adria Raceway als speelterrein voor de voorlaatste manche van het seizoen. De meeting die luistert naar de naam ‘San Marco Trophy’ kan niet alleen van zijn locatie, zo een dertigtal kilometer van de Adriatische Zee, maar allicht ook van de zon genieten, wat een in deze periode welgekomen zomers gevoel oplevert. Maar de ‘Fun Cuppers’ zijn er allesbehalve op vakantie!

Twee races van vier uur (zaterdag om 13u30 en zondag om 10u45) staan op het menu, races die Allure Team zouden moeten toelaten zekerheid te verwerven over een derde opeenvolgende titel. Met Cédric Bollen, Guillaume Mondron en Sébastien Kluyskens op de #277 heeft de renstal uit Luik alle troeven in handen om opnieuw voor de zege te gaan, net zoals in Francorchamps, Dijon, Zandvoort, de 25 Uur VW Fun Cup en de Kronos 10 Hours of Mettet! Maar zo heeft de concurrentie het niet helemaal begrepen…

Want hoewel er rond de naam van de kampioenen nog weinig spanning bestaat is de strijd voor de andere podiumplaatsen verre van beslist. Het geeft een mogelijke zege des te meer waarde. Christophe Nivarlet, Kevin Balthazar en Lorenzo Donniacuo staan op dit ogenblik tweede en hebben nog niet vergeten dat ze in Dijon één van de van twee races wisten te winnen. Op het relatief korte circuit van Adria (2,702 km) willen ze het vel van de beer duur verkopen… en hun voorlopige zilveren medaille met hand en tand verdedigen. In het onmiddellijke spoor van de #280 Socardenne by Milo volgen echter twee teams die dit seizoen heel regelmatig voor de dag kwamen: JAC Motors 1 by MTE (Laurent Jaspers Stéphane Henry de Frahan en Michaël Leenders op de #44) en SP Racing by AC (Pascal Raes en Sébastien Incardona op de #417). Dankzij een podiumfinish in Mettet kan ook Bustin Motorsport/ComToYou Racing nog van een top-3 in de eindstand dromen. Daarom krijgen Dominique Bustin, Maxime Lieutenant en Mathieu Detry tijdens de race in Italië de steun van Maxime Potty. De jonge rijder die achter het stuur van de VW Golf GTI TCR van het Team WRT in TCR Benelux nog altijd aanspraak op de titel, nam in januari al deel aan de 10 Uur van Miami-VW Fun Cup, en toonde in het veld dat hij uit de voeten kan met een VW Fun Cup!

Met ongeveer 25 wagens aan de start is een verrassing echter altijd mogelijk. Goed mogelijk dat ook teams als Acome Racing (Manu Nava-Pierre Piron-Stéphane Charlier), DRM Motorsport 2 (Sébastien de la Serna en Edouard Mondron), Pharmarome by JAC (met Jean-Jacques Smits en zijn zoon Gilles), Flying Chicken by Allure Team (Simon Tourneur-Julien Collette-Frédéric Taminiaux-Guillaume Swaelens) of DZ Racing by Allure Team (Amine Zeghouani-Sébastien Dorkel-Jean-Luc Vandormael) in de twee races voor een plaats bij de eerste vijf zullen strijden. En dan hebben we het nog niet over de drie Italiaanse teams gehad! In hun thuiswedstrijd kan 8Ks Corse Team rekenen op de altijd enthousiaste Claudio Cappelli en… de Belg Gilles Debrus om de #285 te besturen. Fabrizio Gollin, ex-winnaar van de 24 Uur van Francorchamps, maakt deel uit van een 100 procent “squadra azzurra” op de #258, samen met Federico Sordini, Ottorino Zorza en Andrea Portatadino.

Bij de tweezitters kunnen we op een driestrijd rekenen, met het gevecht voor de titel als bijkomende inzet. Dat duel gaat tussen de #342 Monster Trendy (Francis Plunus en Eric Jardon) en de formatie #365 CARPASS LRE by DRT (Stéphane Lémeret-Philippe Wintgens-Philippe Reynens). Deze laatsten zagen aanvankelijk af van de verplaatsing naar Venetië, maar besloten uiteindelijk toch hun titelkansen te komen verdedigen. De mannen van de #360 CBRS by AC hopen met Michel Koning, Philippe Fisette en Alain Dupont hopen ook hun zegje te doen. Ook daar wordt het dus een spannende strijd!

Kampioenschap – Overall: 1. Allure Team, 410; 2. Socardenne by Milo, 299,5; 3. JAC Motors 1 by MTE, 296,5; 4. SP Racing, 296; 5.  ComToYou Racing/Bustin Motorsport, 290; 6. DRM Motorsport 2, 283; 7. Acome Racing 1, 268; 8. Pharmarome, 263,5; 9. ComToYou,  261; 10. Acome Racing 2, 248,5; 11. 8KS Corse Team 2, 233,5; 12. Concept Expo by Leader Racing, 221,5; 13. 8KS Corse Team, AC Motorsport 1, 216; 15. McDonald’s Racing, 200; 16. DRM 3 PANINI-PAINS BECK, 195,5; 17. DDS Racing, 194,5; 18. Flying Chicken by Allure Team, 186,5; 19. AC Motorsport 2, 176,5; 20. DZ Racing by Allure Team, 165,5; etc.

Kampioenschap – Tweezitters: 1. Carpass LRE by DRT, 307,5; 2. Trendy Foods Monster, 300; 3. CBRS by AC, 210; 4. ComToYou Racing, 202; 5. Leader Racing, 154 ; 6. JMD By 4Race, 157 ; 7. TML Racing, 138 ; 8. AC Motorsport 4, 129 ; 9. 304 by Milo, 88 ; 10. Allure Team, 81 ; etc.