Home > Circuit > Denis Dupont: Chinese Zhejiang is veeleisende piste

Denis Dupont: Chinese Zhejiang is veeleisende piste

Voor de eerste keer in zijn jonge carrière zal Denis Dupont een wedstrijd van de TCR International Series afwerken. Dit weekend komt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in actie op de Chinese omloop van Zhejiang, aan het stuur van een SEAT Leon. Het is de uitzondering op de regel: Denis Dupont zal dit weekend niet de SEAT in de kleuren van het RACB National Team delen. Onze landgenoot neemt het in de voorlaatste meeting van het seizoen 2017 op tegen de rijders van de TCR International Series. “Ik ben al maanden aan dit project aan het werken en dankzij mijn partners kan ik dit weekend deel uitmaken van het ComToYou team om er tijdens de Chinese meeting een SEAT Leon te besturen, dezelfde wagen als mijn bolide in de TCR Benelux.”

Zaterdag begint het voor ernst, met de traditionele vrije trainingen, maar Denis Dupont heeft zich net als alle andere deelnemers al een beeld kunnen vormen van de omloop van Zhejiang.
“Het is een splinternieuw circuit, dat niemand hier aanwezig al kende”, legt de Belg uit. “Dat betekent dat we allemaal op gelijke voet beginnen. Vandaag, vrijdag, hebben we al een lange sessie kunnen afwerken om aan de omloop te wennen. Dat eerste contact bevestigde de idee dat ik thuis al had: dit is een bochtig en smal circuit. Er zijn weinig uitloopstroken, waardoor de foutenmarge heel klein wordt. Het is een omloop met heel wat scherpe bochten, waardoor je geen moment rust kent. In de wedstrijd zullen we heel geconcentreerd moeten blijven.”

Een vaststelling die de jonge Belg wel verheugt. “Ik ben hier om te leren. Ik verwacht me aan een heel lastig, maar ook een heel leerrijk weekend. Ik stel me geen precies doel, maar eens ik mijn helm opzet zal ik me voor 200 procent geven. Ik kan haast niet wachten op de eerste vrije trainingen. Ik heb er alle vertrouwen in.”

(racb)

You may also like
In een notendop: (W)TCR
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
TCR Europe: met start in Spa!
TCR Europe: Gilles Magnus enige vertegenwoordiger van RNT