Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross: Peugeot blijft, Ford gaat

WK Rallycross: Peugeot blijft, Ford gaat

Woensdag 4 oktober bevestigde Peugeot dat het voor 2018 nog meer middelen inzet om een gooi te doen naar de wereldtitel in rallycross. In datzelfde bericht wordt ook bevestigd dat Sébastien Loeb ook in 2018 in het WK Rallycross blijft. Peugeot is dan al aan zijn vijfde jaar toe in rallycross.

Afgelopen weekend gaf Kenneth Hansen, teambaas bij Team Peugeot-Hansen nog te kennen op dat ogenblik geen idee te hebben wat de plannen van Peugeot waren, maar nu komt dus de bevestiging dat men doorgaat met rallycross. Of er ook in 2018 een samenwerking is tussen Peugeot en Hansen is op dit ogenblik nog niet helemaal duidelijk. Wèl kijkt Peugeot met “e-WRX” ook al verder naar de toekomst.

Nog vandaag  maakte Hoonigan Racing Division, het team van de Amerikaan Ken Block dat werd gesteund door Ford, bekend er niet meer bij te zijn vanaf 2018. Dat gebeurde onder meer via een YouTube-video waarin de Noor Andreas Bakkerud die mededeling deed. Bakkerud moet dus op zoek naar een ander zitje voor 2018. Waar we voor de seizoensaanvang Bakkerud nog als een outsider durfden aanduiden voor de titel vielen de prestaties met de Focus RS toch tegen.


Het worden nog interessante maanden om te weten wiè en welke teams er in 2018 bij zullen zijn. In een interview met Sven Smeets, hoofd VW Motorsport, kregen we reeds bevestiging dat PSRX/VW evenals Peugeot doorgaat in 2018. Daarnaast kondigde de Fransman Guerlain Chicherit eerder al aan in 2018 met een eigen team, GCK, aan te treden, en dat met een Renault Mégane geprepareerd door Prodrive.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland