Home > #Hoofdnieuws > DVB RACING: team van het jaar?

DVB RACING: team van het jaar?

DVB RACING is bezig aan wat een boerenjaar heet te zijn. Het team uit Willebroek behaalde eerder dit seizoen een spectaculaire zege in de 24 Hours of Zolder en voegde daar in de loop van het jaar diverse zeges in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aan toe. Xavier Maassen, de spits van het ervaren team in de snelste merkencup van de Benelux, rondde zondag dan mooi af met de titel. Rest nu nog de titel in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar, waarvan de finale op 14 en 15 oktober plaats heeft.

Even terug naar einde augustus. DVB RACING slaagt er in, met het kwintet Frank en Hans Thiers, Jeffrey van Hooydonk, Christoff Corten en de piepjonge Gilles Magnus, om voor het eerst met een prototype de harde 24-uursrace van Zolder te winnen. De open wagens waren er meermaals dichtbij, maar DVB RACING deed waarvoor het met de rode Norma M20 FC naar Limburg was gekomen, namelijk winnen en dat met panache. Voordien hadden de bekende broers Thiers en van Hooydonk al een wedstrijd van het Belcar kampioenschap op hun naam geschreven en gevolg van dat alles is dat het team over goed twee weken zal strijden voor de nationale Belcar-titel.

Ondertussen was het seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op kruissnelheid. Heel het seizoen vochten drie Limburgers voor de titel, waaronder de man die de kleuren van DVB RACING verdedigt: Xavier Maassen. En het seizoen draaide uit op een finale waarvan alleen Alfred Hitchcock het scenario had kunnen schrijven. Dylan Derdaele en Xavier Maassen vertrokken op gelijke voet voor de laatste wedstrijd en Maassen stond net voor zijn tegenstander op de startgrid. De spanning op de F1-omloop van Barcelona was dan ook te snijden.

Xavier Maassen: “De druk was inderdaad behoorlijk. Derdaele kwam bij de start meteen langs me, maar ging te diep en het gevolg was dat we bij het uitkomen van de bocht uiteindelijk in elkaar haakten en hij zelfs over mijn wagen heen vloog. Hoe dan ook, de opgave was voor hem onvermijdelijk en ik moest met een gehavende achtervleugel naar de pitlane toe. Maar ik wist ook dat zijn opgave inhield dat de titel binnen was. Ik dook de pitlane binnen en reed de race uit, op welke positie ik lag, was van weinig belang. We zouden finishen en de titel winnen. En zo’n titel, de tweede in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, is en blijft iets bijzonders, het is het werk van een heel team, van iedereen die hier in gelooft. Ik ben erg blij met deze nieuwe bekroning in wat de mooiste merkencompetitie ter wereld is en blijft!”

De titel was dus binnen en ook de andere rijders van DVB RACING legden een mooi parcours af. Zo werd Cenk Ceyisakar knap zesde in de eindstand van de B-categorie, een bewijs van de progressie van de Turkse gentlemen driver, niet in het minst door de omkadering van het team.

“DVB RACING kent de sprintraces met de Porsche 911 door en door en we beschikken over de nodige knowhow om zowel een topper naar de titel te loodsen als een amateurrijder behoorlijk wat progressie te laten boeken”, aldus Frank Thuriaux, de teammanager. Ook volgend seizoen zullen wij  op die piste in de Porsche Cup verder gaan.”

(persbericht)