Home > Circuit > Tom Boonen weer aan het racen

Tom Boonen weer aan het racen

Aanstaande zaterdag en zondag valt in Spa-Francorchamps het doek over de 24H Touring Car Endurance Series 2017. En dat doek zou wel eens een Belgische vlag kunnen zijn, want QSR Racing School zit op titelkoers en verschijnt er aan de start met 2 wagens. De bolides die aan de start verschijnen van deze race over 12 uren zijn beide van het type BMW M235i Racing Cup.
De troepen van Stefaan Schoonjans werkten tot op heden een sterk parcours af in de Touring Car Endurance Series. De BMW #154 met Jimmy De Breucker, Mario Timmers en Rodrigue Gillion wist drie van de vier races op het palmares te schrijven en is al voor de start van de slotrace zeker van de titel in de klasse Cup 1. Maar er staan in Spa nog twee titels op het spel. “En ook daarvoor spelen we mee voor de knikkers”, verklaart Stefaan Schoonjans. “We kunnen met deze bolide immers ook nog de algemene teamtitel binnenhalen en bovendien kunnen Jimmy, Mario en Rodrigue zelfs de kroon bij de rijders bemachtigen. Het wordt geen eenvoudige opdracht, maar het zou wel de bekroning zijn van een zeer mooi en sterk seizoen in dit kampioenschap.”

De drie bovenvermelde rijders krijgen in Spa het gezelschap van Guillaume Dumarey, goed bekend met de BMW M235i Racing Cup. En dan is er natuurlijk nog de gelijkaardige bolide, geflankeerd door het startnummer 161, waarmee niemand minder dan Tom Boonen zal aantreden. Boonen maakte eerder dit jaar zijn competitiedebuut in de autosport, heeft de smaak te pakken en wordt in Spa bijgestaan door Patrick Zeeuws, Rodrigue Gillion, Mario Timmers en Jimmy De Breucker. Tom Boonen werkt naast de race in Spa een maand later trouwens ook de 24H COTA USA af voor rekening van QSR Racing.