Home > VAS > Rittensport > Tevredenheid op Titanicrit-Rijkevorsel

Tevredenheid op Titanicrit-Rijkevorsel

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/10/VAS-RIT-Rijkevorsel-2017.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

En wat nu met de Titanic Rit Rijkevorsel?

Veel goede reactie, tevreden mensen en dan zijn we ook tevreden“, gaf Patrick Holemans ons nog mee. Toch was er nog een verrassend berichtje. “Het wordt waarschijnlijk de laatste Titanic-Rijkevorsel rit. We hebben hier nog een ander evenement, “Cars and Coffee”.  Dat kadert in het project Rijkevorsel Leeft! en ik richt het in samen met mijn broer Dirk. De combinatie van de twee wordt stilaan onmogelijk. Maar misschien doen we wat anders, of misschien verhuizen we naar een andere datum. Alles kan nog…”

Er blijft dus nog wat hoop voor de rit bestaan in Rijkevorsel

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”9141,9144,9145″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De Titanicrit in Kasterlee besloot de eerste seizoenshelft van het rittensportseizoen. En wat doet een mens dan bij aanvang van de tweede seizoenshelft? Wel dan ga je gewoon terug aan de slag in de Titanicrit…maar deze keer dan in Rijkevorsel. Het kantelpunt in het rittensportkampioenschap is bereikt en sommige deelnemers moesten dus even de puntjes op de “i” zetten.

Iets minder deelnemers, maar dat was te verwachten, met de East Belgian Rally. Een aantal navigatoren zijn daar aan de slag“, vertelde Patrick Holemans van RT Titanic. De rit zelf, bestempelde hij als makkelijk. “Verloren rijden kan niet“, verzekerde Patrick Holemans ons. “We hebben opnieuw niet gezocht om het extreem moeilijk te maken. Alle situaties zijn zeer duidelijk.” Het is een credo dat Patrick al een tijdje aanhangt en dat door de diverse deelnemers werd bevestigd. Dat Patrick mee organiseerde was natuurlijk deels bepalend voor de uitslag in de moeilijke klasse “Sport”. Slechts 5 deelnemers traden aan in deze klasse, maar de concurrentie was er niet minder om. De zege ging naar titelkandidaat Leo Rackham, zoals steeds bijgestaan door zijn dochter Inge. “Makkelijk was het niet. Maar het was een correcte rit“, vertelt Leo ons, “Maar Inge heeft veel situaties gered. Zij had vandaag blijkbaar een echte topdag!” Leo en Inge vormden bij uitstek de “grootste gemene deler” van het wedstrijdverloop bij “Sport”, want waar Massa Marjo en Bjorn Vandenholt het tweede deel voor hun rekening namen (zij eindigden op de tweede plaats), en Jan Verschaeve met routinier Fré Vancraeynest in het eerste deel nog gelijke tred hielden (zij zakten naar een 4de plaats) pakten Leo en Inge Rackham de winst met de twee puntjes die zij beter presteerden in deel 2! Francois Wynants en Danny Cami mochten op de derde podiumtrede. Voor Leo en Inge was het de eerste rittensportzege dit seizoen, en zij vergroten in de tussenstand hun voorsprong op achtervolgers Sander en Paul Van den Wyngaert, die pas vijfde werden.

In de klasse Toerisme maakten Guy Agten en Dominiek Seynaeve er een duidelijke zaak van. Zij realiseerden een foutloos parcours…nul strafpunten! Pablo Cracco moest zijn leidingspositie in het kampioenschap verdedigen en beperkte de schade door met Jens Vanoverschelde een tweede plaats uit de brand te slepen. Het betekent wel dat Guy Agten, Dominiek Seynaeve en Pablo Cracco voorlopig met gelijke punten aan de kop van het klassement in de Toerisme klasse staan. Guy Muylle en Dirk Beirnaert haalden de derde plaats in Rijkevorsel en doen goede zaken in de puntenstand.

Dubbel dobbel in de klasse Recreatie voor Lizette Brebels en Hugo Bruyneel dan. Zij sloten de eerste seizoenshelft af met een zege in de Titanicrit Kasterlee en hernieuwden met de zege in deze Titanicrit Rijkevorsel. “Maar ik was zeker niet 100% in orde“, vertelt Hugo. “Vanmorgen voelde ik me niet goed maar ik wilde toch deelnemen. Onderweg moesten we driemaal stoppen omdat ik ziek werd. Tja…om te winnen moet je soms wat geluk hebben. Vooral met het aangeven van de ideale tijden. Soms ligt dat met de tripmaster tussen twee waarden en dan moet je wat gokken of je nu de ene of de andere minuut kiest.” Hij maakte in ieder geval de juiste keuzes blijkbaar want Brebels en Bruyneel wonnen voor het jonge duo Sam De Wolf en Julie Cole. “Vorig jaar gestart met de initiatie in de Gapersrit. Dit is ons eerste seizoen en ik werk het normaal af met mijn Porsche 924“, vertelt de jongeman die met het serviceteam van Jose Lareppe nog vertrekt naar de Classic Rally in Portugal. “Een uit de hand gelopen hobby“, glimlacht Sam De Wolf. Marcel Claas en Annita Heijlen, onder daglicentie, mochten op de derde podiumtrede en verwezen de andere titelpretendenten, Filip Dewulf en Veronique Collie naar de 4de plaats.

 

De volgende wedstrijd wordt de Garnalenrit in Lichtervelde, op zaterdag 28 oktober.

 

(vas pers/foto’s: Jeff Moons & Peter Bouvin)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”