Home > VAS > Rallycross > Regionaal Rallycross naar seizoensfinale

Regionaal Rallycross naar seizoensfinale

Het rallycross seizoen is nu echt bijna ten einde. Op de Duivelsberg in Maasmechelen onthaalt men volgend weekend voor de laatste keer in 2017 de deelnemers aan het VAS regionaal kampioenschap. In twee van de drie klassen kennen we al de winnaar van de titel. Daar moeten alleen nog de ereplaatsen worden verdeeld. De aandacht richt zich nu op de Klasse B, waar alles nog mogelijk is.

Klasse A (-1600cc): Wie komt er naast Van Nunspeet te staan?

Steven Van Nunspeet en zijn Honda Civic waren dit seizoen een maatje te sterk voor de concurrentie. Reeds het voorgaande raceweekend volgde hij zichzelf op als kampioen in de Klasse A. De strijd zal nu gaan om de verdeling van de overige podiumplaatsen. Daar zal het nog gaan tussen Benny Demandt op de Honda en Didier Dexters op de Toyota. Demandt heeft er een mooi seizoen opzitten en de zilveren medaille halen op de Duivelsberg zou voor hem een mooie bekroning zijn van zijn inspanningen in 2017. Maar dan moet hij voorbij aan de snelle Didier Dexters in de Toyota MR2. Dexters grossierde zijn punten vooral op de kortere omloop van het Glosso in Arendonk. Wat kan hij straks realiseren tijdens de finale op Maasmechelen?

Klasse B (+1600cc): Wie van de vier?

Leysen of Kemps of Driesen en Severeyns? In deze klasse staan er nog meerdere mogelijkheden open en blijft de spanning erin tot aan de meet. Even het leek er op dat Andy Leysen in de BMW M5 het laken naar zich zou toe trekken door op het Glosso circuit met de volle buit aan de haal te gaan. Maar de BMW-rijder uit Arendonk liet de vorige wedstrijd op Maasmechelen de kansen liggen om het af te maken. Erger nog: zijn wagen liep zelfs zware schade op en het eindverdict was een troosteloze 23ste plaats. Peter Putzeys in de kleine Opel Corsa schudde met een onverwachte zege de kampioenschapskaarten nogmaals door elkaar. Jonas Kemps, de regerende kampioen, deed een relatief goede zaak met een 3de plaats tijdens het vorige raceweekend en heeft nu met de BMW E36 een voorsprong van één luttel punt op Andy Leysen. Maar vergeten we vooral niet Stijn Severeyns in de Opel Ascona en oude rot Jan Driesen in de BMW Compact. Afhankelijk van de omstandigheden en de uitslag maken zij evengoed nog kans om met de titel aan de haal te gaan. Driesen toonde zich vooral snel op de Arendonkse gravel, maar hij kon de lijn niet steeds doortrekken. Severeyns kwam meer dan eens sterk voor de dag maar is nog op zoek naar die eerste zege in 2017. De uiteindelijke ontknoping zal dus duidelijk worden in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen.

 Klasse C: Wie wordt de vice-president van Maeyninckx?

Op de jonge Yorick Maeyninckx stond dit jaar geen maat. Dat hij de zaken goed in de hand had is nog zachtjes uitgedrukt. Evengoed kan men zeggen dat hij de concurrentie op een hoopje reed! De enige stoorzenders op zijn perfecte seizoen waren een tegenwerkende versnellingsbak, die hem tweemaal verraadde, en een nooit aflatende Bram Schepens. De Nederlandse Peugeotrijder moest echter de duimen leggen maar kan nu nog hopen op een mooie plaats van vice-kampioen. Hij moet vooral uitkijken voor Kim Valgaeren in de Volkswagen Golf. Die verraste al eens eerder op het Duivelsbergcircuit. Zowel Schepens als Valgaeren zouden natuurlijk graag eindigen met een klinkende overwinning in de finale, maar het staat als een paal boven water dat ook Maeyninckx graag in schoonheid het seizoen zou willen afsluiten…

(vas/foto: P.Claesen)

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”