Home > #Hoofdnieuws > Ekström wint op de Estering

Ekström wint op de Estering

De Zweed Mattias Ekström won in het Duitse Buxtehude, op de Estering, de 11de manche van het WK Rallycross. Na driemaal winst in het begin van dit seizoen is de Audi-rijder voor zijn eigen team EKS dus voor de vierde maal aan het feest in 2017.

Zijn landgenoot Timmy Hansen werd voor Peugeot tweede voor Ekströms Finse teamgenoot Toomas Heikkinen. Na de vier heats was het verrassend de Noor Petter Solberg die op de eerste plaats prijkte terwijl deze nog zichtbaar last had van zijn schouderblessure. Solberg won zijn halve finale terwijl Ekström de andere halve finale won.

Beide rijders kregen dus een plaats op de eerste startrij in de ultieme finale. Daar kwam Solberg nog het beste weg maar even later nam Ekström resoluut het heft in handen. Solberg viel met een vierde stek uiteindelijk nipt naast het podium terwijl Niclas Grönholm en Kevin Hansen respectievelijk vijfde en zesde werden. Sébastien Loeb moest het in zijn halve finale afleggen tegen de Fin Grönholm en kwam dus net een plek te kort voor de finale. Ook Johan Kristoffersson, wereldkampioen sinds Riga, kon vanuit de halve finales niet verder doorstoten en was maar al te gelukkig dat de titelstrijd niet op de Estering beslecht moest worden, waar de eerste bocht steeds meer dan elders een ware loterij is. De titel van vice-kampioen lijkt na dit weekend half november in Zuid-Afrika vooral nog een duel Solberg-Ekström te worden. Die laatste volgt nu op 1 puntje van”Hollywood”.

In Super1600 won de Litouwer Kasparas Navickas met zijn Skoda Fabia terwijl de Hongaar Krisztian Szabo zichzelf opvolgt als Europees kampioen.

In de klasse Touringcars was de Noor Ben-Philip Gundersen de beste met zijn Ford Fiesta terwijl onze landgenoot Steve Volders zijn weekend als vijfde afsloot. De Noor Lars-Oivind Enerberg (Ford Fiesta) is hier de nieuwe Europese kampioen.

De 12de en laatste WK-wedstrijd van het seizoen wordt tijdens het weekend van 10 november verreden in Zuid-Afrika.

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland