Home > Rally > Divers > Casier schittert in Liezen Rally (TER)

Casier schittert in Liezen Rally (TER)

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Tussenstand TER
1. Giandomenico Basso 108
2. Bernd Casier 74
3. Alexandre Camacho 28
4. Stefan Göttig 22
4. Luca Rossetti 22

Tussenstand TER2 Cup
1. Joachim Wagemans 83
2. Simon Vallentin Hansen 76
3. Roland Stengg 50
4. Diogo Soares 29
5. Luca Waldherr 17

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Giandomenico Basso won de Škoda Rally Liezen in Tsjechië en vergroot daarmee zijn voorsprong in de 2017 TER – Tour European Rally, het rallykampioenschap dat een select aantal gekende Europese rally’s groepeert. Onze landgenoot Bernd Casier liet zich opmerken door het gevecht aan te gaan met het Italiaanse rally-icoon!

De Italiaan schreef de zege op zijn naam met zijn Hyundai New Generation i20 R5 na een mooie duel met zijn uitdager, Onze landgenoot Bernd Casier. Casier, bijgestaan door Pieter Vyncke op de Ford Fiesta R5 van het Roeselaarse Team Floral, namen op de openingsdag aanvankelijk de leiding van de rally. Echter, na een lange zaterdag met veel klassementsproeven, nam Basso het over en sloeg het gat. Casier moest genoegen nemen met een tweede plaats. De derde plaats was voor een Tsjechisch duo, Jaroslav Orsák – David Šmeidler (Ford Fiesta R5 EVO) terwijl Luca Rossetti met Manuel Fenoli de Toyota Motorsport GT86 CS-R3 op de 4de plaats logeerden. De Koreaan Chewon Lim, geen onbekende in België, ging samen met Martijn Wydaeghe op de Hyundai New Generation i20 R5 naar de 5de plaats nadat ze in de openingsproef een lekke band kregen.

In de TER2 Cup voor R2 wagens was er Belgische glorie met een zege voor Joachim Wagemans en Francois Geerlandt (Peugeot 208 R2), en een uitstekende 6de plaats algemeen.

De volgende afspraak voor de TER is de Rally du Valais, van 20-22 oktober.

(foto: terseries.com)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
TER: Tegenslag voor Wagemans in Rally Antibes
TER: geen Rally Valli Cuneesi
Joachim Wagemans klaar voor rallyseizoen in Europa
Omloop van Vlaanderen vervolledigt TER kalender