Home > Rally > BRC > Princen regeert over East Belgian

Princen regeert over East Belgian

Met KP7, Bullingen, zijn we in de East Belgian over het halfwegpunt geraakt. En we noteren opnieuw een besttijd voor Kris Princen. Het was zijn antwoord op een prikje van het Peugeot duo Abbring-Tsjoen op KP6, die daar 2 seconden oppikten tegenover leider Princen.

Rekende Princen teveel tijdens het seizoen? Nu hij “volop” ertegenaan gaat, lijkt het allemaal te lukken. Princen reeg de besttijden aan elkaar op de proeven 3,4 en 5, en met een nieuwe topchrono op KP7 telt hij nu opnieuw 8 seconden voorsprong op Abbring.

Verschueren klampt aan op een 23-tal seconden achter de leiders, maar moet zich nu stilaan zorgen beginnen maken want Hans Weijs Jr. sprong in Bullingen naar de 3de plaats, en dat dreigt Verschueren toch punten te gaan kosten.

Vermelden we toch de mooie 12de plaats van Stefaan Stouf, met de Ford Sierra Cosworth de eerste van de Historics. Hij houdt Robin Maes (BMW M3) meer dan een halve minuut achter zich. En vermelden we zeker een sterke 14de plaats algemeen van Tim Van Parijs, de eerste van de GT’s in een zee van R5 wagens.

(foto: brc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50