Home > #Hoofdnieuws > Ekström leidt in Duitsland

Ekström leidt in Duitsland

Op de Estering in het Duitse Buxtehude werd vandaag de eerste dag afgewerkt van de 11de en voorlaatste ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. Na twee van de vier  heats is het de Zweed Mattias Ekström die met zijn Audi S1 de rangschikking aanvoert.

Ekström dankt die positie aan de eerste tijd in reeks één en een tweede tijd in reeks twee. Het was zijn landgenoot Timmy Hansen die met zijn Peugeot de beste tijd liet noteren in die tweede heat. De Noor Petter Solberg sluit de eerste dag als derde af met zijn VW Polo. De Zweed Johan Kristoffersson, sinds Letland zeker van de titel, is voorlopig vijfde. De Fransman Sébastien Loeb prijkt met een dertiende stek voorlopig op een plek net buiten de finales, enkel de top twaalf stoot immers door naar de halve finales op zondagnamiddag.

Verder komen ook de Europese rijders uit de klassen Super1600 en Touringcars in actie, die werken dit weekend hun laatste wedstrijd af en het lijkt er sterk op dat de Hongaar Krisztian Szabo (Skoda Fabia, Super1600) en de Noor Lars Oivind Enerberg (Ford Fiesta, Touringcars) op weg zijn naar de titel in hun klasse. Szabo is immers tweede na drie reeksen, net als Enerberg. In de klasse Touringcars is ook onze landgenoot Steve Volders aan het werk met zijn Ford Fiesta. Volders is voorlopig vijfde met nog één heat te rijden op zondag.

Op zondag begint de actie omstreeks 9u met de traditionele warm-up.

You may also like
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
Extreme E: Abt Sportsline en CUPRA samen aan de start
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller
WRX: Niclas Grönholm leidt, Timmy Hansen op titelkoers