Home > #Hoofdnieuws > Abbring met eerste salvo’s in East Belgian

Abbring met eerste salvo’s in East Belgian

Een donkere dag in en om Sankt-Vith met volop regen in Butchenbach. Butchenbach, KP3, waar Kris Princen met de Skoda Fabia R5 de besttijd zette voor een verrassende Hans Weijs Jr op de Fiesta R5. Maar het waren Kevin Abbring en Pieter Tsjoen die het eerst in de aanval gingen met besttijden voor de Peugeot 208T16 R5 op de beide openingsproeven. Het leverde het Nederlands-Belgische duo een eerste voorsprong op van 4.5 seconden op Kris Princen. Een signaal misschien voor Vincent Verschueren dat noch Princen noch Abbring hun titelambitie niet aan de kant hebben gezet.

Vincent Verschueren ligt aanvankelijk wat op sukkelkoers, met een positie ronde de 6de plaats voor de GoDrive Skoda Fabia R5, maar met al 20 seconden aan de broek na drie proeven. Het juiste ritme en de juiste afstellingen moeten duidelijk nog worden gevonden.

Noteren we toch al het forfait van Guillaume Dilley, die wegens motorstoringen op de Hyundai niet van start ging. Verder verloren we al Franky Boulat, de nieuwbakken M-Cup kampioen, die de BMW M3 E36 al moest parkeren op de eerste proef met een gebroken aandrijfas.

(foto: brc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50