Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross Buxtehude: met of zonder Solberg?

WK Rallycross Buxtehude: met of zonder Solberg?

Het WK Rallycross  trekt volgend weekend naar het Duitse stadje Buxtehude, nabij Hamburg. Daar wordt op de Estering de 11de en voorlaatste manche van het WK Rallycross verreden. Hamvraag is of de Noor Petter Solberg al dan niet aan de start zal verschijnen na zijn crash in Letland waarvoor hij eerder deze week in Zweden een operatie onderging ten gevolge van een gebroken schouderbeen.

Bij PSRX/Volkswagen Motorsport nam men ondertussen alvast de beslissing om de Duitser Dieter Depping naast kersvers wereldkampioen Johan Kristoffersson aan te duiden als tweede rijder om punten te scoren voor het team. Depping werd eerder al aangekondigd als derde rijder voor de wedstrijd in Buxtehude. Solberg, mocht hij deelnemen, staat dan op de lijst als individuele deelnemer. Pernilla Solberg over de beslissing: “Het was Petters wens om het zo te regelen. Hij zal er alles aan doen om aan de start te staan in Buxtehude, maar er zijn nog geen garanties dat dat gebeurt.”

Ook zonder Solberg wordt PSRX/VW allicht opnieuw de te kloppen formatie, zeker met een Kristoffersson die wedstrijd na wedstrijd zijn uitstekende vorm etaleert. Ook al viel de beslissing over de wereldtitel bij rijders en teams reeds in Riga, in Buxtehude zal de strijd om de winst niet minder boeiend zijn met in de eerste plaats de teams van Hansen-Peugeot (Sébastien Loeb en Timmy Hansen) en Hoonigan-Ford (Andreas Bakkerud/Ken Block) die nog steeds op zoek zijn naar een eerste zege dit seizoen. Bij EKS/Audi was men in de aanhef van het seizoen driemaal op rij aan het feest met uittredend Wereldkampioen Mattias Ekström, ook zij zijn erop gebrand de zegereeks van Kristoffersson te stoppen. Of zien we toch een verrassing met Timo Scheider of Kevin Eriksson, beide uitkomend voor MJP Racing met de Ford Fiesta’s? De Zweed Kevin Eriksson verrasste afgelopen jaar reeds alles en iedereen door na de start uit te pakken met een gewaagde inhaalbeweging waarna hij de leiding niet meer uit handen gaf.

In de schaduw van het WK werken Super1600- en Touringcar-rijders hun laatste wedstrijd af in het kader van het Europese kampioenschap. In Super1600 komt de Hongaar Krisztian Szabo met een voorsprong van 12 punten op de Let Artis Baumanis naar de Estering en de Noor Lars Oivind Enerberg heeft een bonus van 19 punten op de Zweed Philip Gehrman in de klasse Touringcars. In de laatstvernoemde klasse zien we in Buxtehude ook onze enige landgenoot, Steve Volders, aan het werk met zijn Ford Fiesta. Die is momenteel vierde in de rangschikking en heeft 11 puntjes minder dan de Noor Anders Braten.

De actie begint zaterdagochtend 30 september met een vrije training om 9u. Zondagnamiddag worden de finales verreden.

(foto FIAWorldrallycross.com)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland