Home > #Hoofdnieuws > Wie wint de Porsche Cup Benelux?

Wie wint de Porsche Cup Benelux?

Dit weekend valt het doek over de Porsche Cup Benelux, met twee sprintraces op de omloop van Barcelona. De porsche Cup heeft een goed seizoen achter de rug, met mooie races en vooral een open titelstrijd. In beide categorieën is het gevecht om de titel er een tussen meerdere rijders.

Na een overwinning in race 2 tijdens de laatste manche in Zolder leidt Xavier Maassen (DVB RACING) nog steeds het kampioenschap. Op regelmaat wist Dylan Derdaele (Belgium Racing) het gat tot slechts 3 punten te verkleinen. Yannick Hoogaars (Speedlover) volgt op 17 punten. Ayhancan Guven (Attempto Racing) miste de vierde manche in Zandvoort, maar is met 95 punten ook nog steeds een mogelijke kandidaat voor het kampioenschap.

In de B klasse moest Pierre Piron (Mediacom) afgelopen weekend zijn leidersplaats afstaan aan Glenn Van Parijs (Belgium Racing) die nu leidt met 143 punten, dat zijn er 11 meer dan Piron. Menno Van De Grijspaarde (GP Elite) volgt met 10 punten achterstand en ook John De Wilde (Speedlover) blijft kanshebber voor het kampioenschap met 110 behaalde punten dit seizoen. Zijn zege tijdens race 2 in Zolder bewijst dat John in topvorm is.

Op vrijdag gaan de auto’s voor het eerst de baan op om 9:40 uur tijdens de eerste vrije trainingssessie gevolgd door de tweede trainingssessie om 11:45 uur. Vervolgens gaan de Porsche GT3 Cup’s om 14:35 uur opnieuw de baan op voor twee kwalificatiesessies.

Op zaterdag wordt de eerste race verreden van 14:20 uur tot 14:50 uur. Zondag vindt de absolute seizoen finale race plaats met race 2 om 11:15 uur. Om 11:45 uur weten we dus wie dit jaar tot Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kampioen gekroond wordt.