Home > #Hoofdnieuws > Vincent Verschueren: “Aanvallen is de beste strategie”

Vincent Verschueren: “Aanvallen is de beste strategie”

Nadat Vincent Verschueren in de Omloop van Vlaanderen een belangrijke stap richting Belgische titel zette, staat de volgende belangrijke afspraak al voor de deur. In de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship, komen Vincent Verschueren en Veronique Hostens als leiders in het kampioenschap aan de start met de Skoda Fabia R5 van GoDrive.

Na een aanvankelijke afmelding, heeft Kris Princen dan toch beslist aan de start te komen in Sankt-Vith, zodat met Kevin Abbring en Kris Princen de enige twee titelrivalen van Vincent Verschueren van de partij zijn. Vincent heeft 16  punten voorsprong in het kampioenschap met nog twee rally’s te rijden…
“Iedereen sprak na de Omloop van Vlaanderen dat we de titel bijna te pakken hadden, maar ik laat me niet gek maken. Er is nog niets beslist en ik kan me geen foutje veroorloven. Ik weet dat ik nog twee keer hard zal moeten aanvallen en foutloos zal moeten blijven om kampioen te worden. Ik was er trouwens zeker van dat Kris Princen wel van mening zou veranderen en toch aan de start zou komen. Zo lang je een kans maakt op de titel, laat je dat niet vallen. Ik ben trouwens blij dat Kris erbij is, want ik wil de titel niet pakken omdat de rest het laat afweten. Nee, ik wil ervoor strijden, want daardoor ben ik dit jaar op een hoger niveau aan het rijden. Een titel zonder tegenstand zou me niet interesseren,” vertelt Vincent Verschueren, die zich rustig voorbereidt op de afspraak in de Oostkantons. “Ik ben niet nerveus. Waarom zou ik? Ik heb geen tijd om na te denken. De beste strategie is aanvallen en mee zijn met de kopgroep. Dan zal ik beslissen wat we doen. Als ik me goed voel, dan duw ik door om te strijden voor winst. Anders kies ik voor de punten. In elk geval hoop ik dat mijn verkoudheid tegen zaterdag weg is, want ik ben vandaag nog bij de dokter langs geweest omdat ik me wat ziekjes voel…”

De East Belgian Rally is niet meteen de lievelingswedstrijd van Vincent, maar hij heeft er wel sterk gereden in het verleden. “Vorig jaar heb ik er niet gereden en dat is wel een klein nadeel, want voor mij is het parcours daardoor toch 50% nieuw. Zo werd de proef van Amel vorig jaar grondig hertekend,” vertelt Vincent, die twee jaar geleden wel aan de leiding stond bij het ingaan van de slotronde. “Dat was een fantastische finale, waarin Kobus het uiteindelijk haalde. Het was de eerste keer dat ik aan de leiding stond in een manche van het BRC. Ondertussen zijn we daar al vaker in geslaagd…”

De leider in het BRC kan, als de concurrenten steken laten vallen, eventueel al kampioen worden in de Oostkantons. Maar, het zal zaterdag ongelofelijk hard gaan op de 13 proeven.

“Ik ben er klaar voor. Dit jaar heb ik echt geleefd voor mijn sport. Ik let op mijn voeding en drank en ik ben fysiek veel beter in vorm. Dat heeft me zeker geholpen om scherp te staan en vooral om de concentratie de ganse wedstrijd aan te houden. Het zal nodig zijn, want er staan heel wat kleppers aan de start. Niet alleen Abbring en Princen zijn te duchten concurrenten. Cédric Cherain is erg snel in de East Belgian Rally, Hans Weijs was vorig jaar al sterk, Ghislain de Mevius is niet te onderschatten en Guillaume Dilley is ook goed gewapend. We zullen serieus moeten aanvallen om voorin te zitten,” lacht Vincent Verschueren, die dit weekend zijn copilote Veronique Hostens ook de titel bij de copiloten kan bezorgen.

(persbericht)