Home > VAS > Rittensport > Titanicrit Rijkevorsel start herfstcampagne

Titanicrit Rijkevorsel start herfstcampagne

In Rijkevorsel zien we straks de herneming van het kampioenschap Rittensport. En dat heeft op zich laten wachten want de Titanicrit, die het scharnierpunt van het seizoen vormt, sloot deel 1 af in Kasterlee op 25 maart. We zijn op 30 september opnieuw bij de Titanicrit, maar dan nu in Rijkevorsel.

De strijd zal opnieuw losbarsten op drie fronten. Eerst en vooral in de moeilijke klasse “Sport”. Geen zege tot nu toe voor de puntenleiders, Leo en Inge Rackham. Ereplaatsen en een 2de positie brachten hen op 125 punten. Dat zijn er acht meer dan achtervolgers Sander en Paul Van den Wyngaert. Vader en dochter, voor vader en zoon dus… Maar het gevaar komt mogelijk van Patrick Holemans en Johnny Champagne. Die scoorden twee overwinningen op drie wedstrijden en met een eerste schrapresultaat dat na Rijkevorsel zal worden ingebracht, zal de volle betekenis van die overwinningen duidelijk worden. Om dat tegen te gaan moet de concurrentie…winnen. Het is soms inderdaad zo logisch.

In de klasse Toerisme ligt het allemaal dicht bij elkaar. Pablo Cracco wisselde een paar keer van corijderszitje en dat liet hem toe in de Titanicrit, editie “kasterlee”, de zege te pakken naast Jens Vanoverschelde. Maar met Jan Eysermans-Wim Poulmans, en met Patrick Rosiers kenden we drie verschillende winnaarsteams in drie wedstrijden. Nog niemand sloeg een gat in de tussenstand van het kampioenschap. Pablo Cracco (114 punten) zal moeten uitkijken voor Titanic thuisrijders Vandenbogerd-Wuyts (112). Guy Agten en Dominiek Seynaeve volgen met 109, Titaniekers Gitte de Beuckelaer-Benny Nuyts en Eysermans-Poulmans staan op 103 punten. Alles is dus mogelijk in deze klasse.

Bij de instapklasse ‘recreatie’ ligt het allemaal nog korter bij elkaar Lizette Brebels en Hugo Bruyneel scoorden 120 punten, en dat is er maar ééntje meer dan de duo’s Maarten en Stefaan Hoirelbeke, en Filip Dewulf-Veronique Collie, beiden 119 punten. Maar Patrick De Pau – Julien Hooreweghe (115), Franck Meyfroot (111) liggen binnen schootsbereik, evenals een half dozijn andere deelnemers.

Op zaterdagavond 30 september zal De Pastorij, op het Dorpsplein in Rijkevorsel, opnieuw het zenuwcentrum vormen van deze wedstrijd. Om 19u01 zal daar de eerste wagen van start gaan voor het eerste deel van deze tweedelige rit van om en bij de 100 kilometer aan navigatie. Na opmaak van de einstand zal er ten laatste om 1u00 de prijsuitreiking volgen.

(vas/foto: wb)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”