Home > #Hoofdnieuws > Lenaerts houdt titelstrijd open

Lenaerts houdt titelstrijd open

Bart Lenaerts won in zijn Lotus Elise de Houtlandslalom in Torhout.

Het werd een bewogen wedstrijd waarin de Mini Alora, in handen van Jurgen Ribbens, de achterbrug opblies en er een oliespoor over het parcours gelegd werd. De AC Noordzee organisatie had daarna geen andere keuze dan het parcours in te korten.

Op die ingekorte versie verliep de strijd tussen de Suzuki Cappucino van Jelrik Suffeleers, de Clio van Jos Bronckaert, de Westfield van De Clercq en de Lotus van Lenaerts. De laatste reeks zou uitkomst bieden want Bronckaert raakte en zag Erik Tastenoy in de VW Kever nog voorgaan naar de 4de plaats. De Clercq en Suffeleers konden niet meer aan de tijd van de Lotus Elise en strandden respectievelijk 3de en 2de. Van de andere titelkandidaten was Jorgen Draelants niet aanwezig (op verlof) en verscheen Dominique Van Kerckhove doelbewust niet aan de start om de kansen van AC Medina clubgenoot Frederik De Clercq te maximaliseren.

De derde zege dus voor Lenaerts die zo ook de titelstrijd naar de laatste wedstrijd in Kinrooi brengt. Zowel Draelants (als de Mini deze keer kan hersteld worden), als Van Kerckhove (in theorie, want hij zou niet meer van start gaan), als De Clercq (maar die heeft het niet meer in eigen hand) als Lenaerts, hebben nog kans op de VAS titel.

Alle scenario’s uitrekenen wordt moeilijk. Om zeker te zijn van de titel moet er door de concurrenten liefst gewoon… gewonnen worden.

(foto: VAS/J.Moons)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”