Home > #Hoofdnieuws > Goossens-Van der Zande winnen in Laguna Seca

Goossens-Van der Zande winnen in Laguna Seca

Naast Sebring en Daytona is Laguna Seca zonder meer een grote naam in de Amerikaanse autosport. Marc Goossens en Renger van der Zande hebben afgelopen nacht hun namen ingeschreven op het palmares van het circuit met de kurkentrekker door de zege te behalen in de achtste IMSA race van het seizoen.

Op drie ronden van het einde ging de Nederlandse teamgenoot van Marc Goossens in de aanval op de leider om uiteindelijk met 2 seconden bonus de eerste zege ooit van een LMP2 in de IMSA te behalen. VISIT Florida Racing schakelden recent van Multimatic naar Ligier over en dat bleek dus een goede keuze. “Een emotionele zege ook voor het team nadat de orkanen de voorbije weken over de thuisbasis Florida raasden”, aldus Goossens.

In GTE was de zege voor BMW met het duo Tomczyk-Edwards, terwijl Laurens Vanthoor en Gimi Bruni het in hun Porsche met de zevende stek moesten stellen.