Home > Circuit > Europees F3 titeldebat naar laatste manche

Europees F3 titeldebat naar laatste manche

Joel Eriksson (Motopark) won ook de afsluitende race voor het EK Formule 3 op de Red Bull Ring. Hij leverde een lang duel met puntenleider Lando Norris (Carlin) dat enkele rondes voor de finish eindigde toen Norris achteraan op de Zweed reed en als gevolg daarvan uiteindelijk moest opgeven met een beschadigde voorvleugel. Nikita Mazepin (Hitech Grand Prix) finishte als tweede voor Tadasuke Makino (Hitech Grand Prix), die voor het eerst in zijn carrière op het podium mocht.

Dat alles betekent dat de toekenning van de Europese titel nog altijd open ligt. Norris blijft leiden met 411 punten, voor Günther (399) en Eriksson (333). De laatste drie races voor het kampioenschap vinden plaats tijdens de DTM finale op Hockenheim, op 14 en 15 oktober.

 

(foto: fiaformula3)

You may also like
In een notendop: DTM – EK F3 – ADAC GT
F3: Esten feesten in Misano
Mick Schumacher met derde F3 zege
EK F3 Misano: Ticktum en Aron