Home > Circuit > Tomas De Backer rookie kampioen in Mazda Cup

Tomas De Backer rookie kampioen in Mazda Cup

De jonge Tomas De Backer werkt knap aan zijn carrière in de autosport en hij doet dat met succes. Afgelopen weekend behaalde De Backer zijn eerste titel. Hij doet het verhaal:

Afgelopen weekend was het de laatste race van het seizoen in de Max5 Cup. Mits twee goede resultaten kon ik nog Rookie kampioen worden, uiteraard de klassering voor jonge rijders binnen het kampioenschap. Tijdens de kwalificatie ging het wat minder met een stukke versnellingsbak, waardoor ik 14de werd op 42 deelnemers. Het team bezorgde met wel een zeer goede wagen voor de races, waarvoor dank. Ik won de eerste race bij de rookies en werd 4de algemeen, maar de tweede race eindigde op plaats 19 nadat ik in de strijd om de algemene zege een tik van de leider kreeg… Gelukkig behaalde ik in extremis wel de titel bij de rookies!”  

Foto: © Tomas De Backer