Home > Circuit > Mist verstoort Aragon programma

Mist verstoort Aragon programma

De mist zorgde op Aragon voor een vertraging in het programma waardoor de warm-up sessies en de Moto3 race werden ingekort. Ondertussen is het euvel uit de weg want er worden quasi tropische temperaturen verwacht voor deze namiddag, wat vooral zijn weerslag zal hebben op de bandenslijtage.

Moto3: controversiële Mir

De Moto3 rijders mochten de aftrap geven en we zagen een beklijvende race, waar eerst poleman Jorge Martin (Del Conca Gresini) en Bastianini (Estrella Galicia 0,0) elkaar afwisselden aan de kop. Het liet toe aan het peloton om weer te komen aansluiten. In de eindfase kwam Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini) even naar het voorfront maar het was uiteindelijk Joan Mir (Leopard), die met een gewaagde inhaalbeweging aan de kop ging en in een controversieel wuivend maneuver de leiding behield en het slipstreamgevecht won. Zege voor Mir, met Bastianini tweede en Di Giannantonio als derde. Afwachten of de raceleiding geen sancties treft aangaande de slingerbewegingen van Mir. Joan Mir breidt zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit op Honda merkgenoten Fenati en Canet. Hij scoorde zijn 8ste opeenvolgende zege (een record), en is samen met Fenati en Luis Salom de recordhouder van het meeste overwinningen in Moto3 (9 stuks)

Moto2: Morbidelli met klasseflitsen

Een ander beeld in Moto2 waar Franco Morbidelli met de Kalex een zege bracht voor het Belgische EG 0,0 Marc VDS). Morbidelli sloeg snel een gat in de openingsfase maar moest zich later met hand en tand verdedigen tegen een opzittende Mattia Pasini (Italtrans Kalex). Morbidelli besliste het in de laatste ronde met een remmaneuver op de limiet en pakte de zege. Pasini werd tweede voor KTM rijder Miguel Oliveira (Red Bull). Onze landgenoot Xavier Simeon plaatste zijn Kalex op de 25ste plaats. Morbidelli verstevigt zijn leidersplaats tegenover de Zwitser Luthi (vandaag 4de) en Oliveira.

De MotoGP start is wegens het oponthoud vanmorgen verlaat naar 14u.
Op die wedstrijd komen we later terug.

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…