Home > Circuit > Jean Glorieux over Le Mans Cup in Spa dit weekend

Jean Glorieux over Le Mans Cup in Spa dit weekend

Jean Glorieux kan dit weekend de 2017 Michelin Le Mans Cup winnen met zijn Spaanse teamgenoot Alex Toril voor DKR Engineering. Van de vijf races die dit jaar al plaatsvonden, kon hij al drie keer winnen en greep hij slechts een keer naast een podiumplaats. In de voorlaatste race van de LMC kan hij dit weekend in Spa de cup winnen.

Wat betekent racen in Spa-Francorchamps voor jou als Belgische rijder?
Het is heel leuk voor mij. Het circuit van Spa is een heel bekend en snel circuit, en ik houd van snelle circuits, dus ik kijk er echt naar uit!

Welk deel van Spa-Francorchamps is je favoriet?
Natuurlijk de Raidillon, wie vindt die bocht nu niet leuk? Daarnaast is ook Blanchimont een van mijn favoriete stukken.

Hoe hoog scoort het circuit van Spa in je lijst met favoriete circuits?
Het is zonder twijfelen mijn absolute favoriet. En dat is niet enkel omdat het in België ligt, maar omdat het een snel circuit is. De meeste rijders van over de hele wereld die al in Spa hebben gereden, geven dit circuit ook aan als hun favoriet, of het staat minstens in hun top 3.

Hoe veel supporters komen er dit weekend voor jou?
Om eerlijk te zijn weet ik het niet. Ik heb ze niet geteld, maar ik schat toch enkele tientallen inclusief enkele belangrijke mensen van mijn hoofdsponsor Skylux. Ik hoop dat we iets te vieren hebben na de race op zaterdag!

© LMC Media

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters