Home > #Hoofdnieuws > Maassen leider voor finale Porsche Cup Benelux

Maassen leider voor finale Porsche Cup Benelux

Dit weekend vond op Circuit Zolder de FIA Truck Grand Prix plaats. Naar goede gewoonte één van de publiekstrekkers op de kalender van de Limburgse omloop. Ook deze keer stonden de truck races garant voor een volle paddock en veel spektakel op de piste.

Na een afwezigheid van één jaar sloeg het internationale FIA kampioenschap Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn tenten op in de Zolderse paddock. Ayhancan Güven (Attempto Racing) liet in de kwalificaties een knappe tijd optekenen (1.33.621). Xavier Maassen (DVB Racing), nieuwkomer David Saelens, Dylan Derdaele, Glenn Van Parijs (alle drie Belgium Racing), Van Hover, De Wilde, Hoogaars (alle drie Speedlover) klokten af met amper 1 seconde verschil.

In race 1 miste polesitter Ayhancan Güven zijn start maar vocht op een schitterende manier terug en ging eerst Maassen en daarna ook Derdaele voorbij. In de B klasse domineerde Glenn Van Parijs. Mooi resultaat voor Johan Van Loo (Speedlover) die in zijn debuutrace een tweede plaats wist te verzilveren. Menno van de Grijspaarde (GP Elite) mocht het podium vervolledigen.

Ondanks een plensbui net voor de start van race 2, vertrokken alle deelnemers toch op slicks. Dat gaf al van bij het begin spektakel. David Saelens nam eventjes de leiding, maar moest deze na enkele uitstapjes in de grindbak afgeven aan Nederlander Xavier Maassen. Maassen nam de leiderspositie om deze niet meer af te geven. Al werd het nog even spannend door een lichte spin van Xavier in de laatste meters. John De Wilde voelde zich in zijn sas op de natte piste en reed een geweldige race, wat resulteerde in een 6de plaats algemeen en het hoogste trapje van het podium in de B klasse, voor Glenn Van Parijs en Menno Van de Grijspaarde. Ex Supercup piloot David Saelens, die samen met zijn neef Nicolas aan de start kwam, genoot van zijn eerste weekend in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Voor de start dacht hij nog wat ritme te missen, maar tijdens de race bleek al gauw dat hij het racen niet verleerd was.

Voorlopig leider van het kampioenschap en winnaar van race 2, Xavier Maassen verwacht een spannende finale in Barcelona. “Ondanks de punten die ik scoorde met mijn overwinning, zie ik Dylan naderen in de puntenstand dankzij zijn twee snelste wedstrijdronden van dit weekend. Ik denk wel dat ik in Barcelona een voordeel heb gezien mijn ervaring daar.”