Home > Circuit > Het weekend van PK Carsport… met gemengde gevoelens

Het weekend van PK Carsport… met gemengde gevoelens

Het PK Carsport verliet de Italiaanse Autodromo di Franciacorta met gemengde gevoelens. Stienes Longin scoorde in de tweede Elite 1-race een podiumplaats, maar Anthony Kumpen en Guillaume Dumarey kregen met tegenslag te maken. De halve finales van het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series leverden dus niet altijd het gewenste resultaat op. Er rest de rijders nu nog één missie: bij de finales in Zolder nog eens alles uit de kast halen.

Het was de verwachte regen die voor PK Carsport roet in het eten gooide in Franciacorta. Tijdens de natte kwalificaties werd op de Italiaanse omloop nooit de juiste set-up gevonden, waardoor er minder hoog dan normaal kon worden gestart.

“In de eerste race kon ik pas als achtste vertrekken”, steekt Anthony Kumpen van wal. “Het is sowieso al moeilijk inhalen in Franciacorta, maar bovendien werd ik nog eens aangetikt en verloor ik twee plaatsen. Uiteindelijk werd ik pas zesde. Race twee verliep aanvankelijk wat beter, hoewel ik achter Marc Goossens een beetje vast zat op de vierde plaats. Toen begon de motor echter te stotteren en werd ik achteraan hard aangereden.”

Kumpen werd uiteindelijk als zestiende gerangschikt. “Een dramatisch weekend, kortom. Ik sta nu derde in het kampioenschap, op 41 punten van Alon Day. Alles is nog mogelijk, maar dan zal ik in Zolder wel twee perfecte wedstrijden moeten neerzetten. Twee keer winnen wordt de opdracht. Niet evident, maar ook niet onmogelijk.”

Ook Stienes Longin had het niet altijd makkelijk, maar vocht zich toch naar een vijfde en mooie derde plaats. “En eigenlijk had er nog meer ingezeten”, stelde de jonge Leuvenaar een beetje lachend. “In de tweede race mocht ik als tweede vertrekken, een positie die ik ook lange tijd kon vasthouden. Ik reed zelfs weg van de derde. Maar toen volgden er een aantal neutralisaties en ben één van de herstarts liet ik me verrassen door Marc Goossens.”

“Toch doe ik een goede zaak in het kampioenschap”, vervolgt Longin. “Ik sta nu niet enkel zesde in de tussenstand, in de Junior-rangschikking heb ik de kloof met Salvador Tineo Arroyo zo goed als helemaal kunnen dichten. Ik ga er alles aan doen om die titel in Zolder binnen te halen, want dat levert me een race in de States op. Een buitenkansje dat ik niet wil laten liggen.”

De PK Carsport-rijder die in Franciacorta misschien wel het meest applaus kreeg was Guillaume Dumarey. De rookie zette in de openingsfase van de eerste Elite 2-race een indrukwekkende inhaalrace neer. “Na slechte kwalificaties moest ik als 16de vertrekken”, doet hij zijn relaas. “Maar in de eerste paar ronden ging ik er een pak voorbij. Middendoor, links, rechts, ondertussen alle valstrikken en schietgeweren vermijdend. Megacool was dat. Maar toen werd ik er door Dario Caso afgeramd. Die idioot ging na de race ook nog eens Justin Kunz (9de, red.) aantikken. Hij werd voor de tweede race geschorst, gelukkig maar.”

In die tweede race tikte Dumarey als vierde aan, Kunz opnieuw als negende. “Voor de Elite 2-titel is het over en out”, beseft Dumarey. “Maar voor de titel van beste rookie kom ik nog in aanmerking. Ik zal er in Zolder dan ook alles aan doen om die te veroveren.”