Home > Circuit > Gilles Magnus focust nu op thuisrace in Spa

Gilles Magnus focust nu op thuisrace in Spa

Tijdens het finaleweekend van de Blancpain Sprint Series op de F1-omloop van de Nürburgring, hadden de deelnemers aan de Northern European Cup Formula Renault 2.0 hun derde afspraak van het jaar, met Gilles Magnus als leider in het kampioenschap.

Na goede vrije trainingen, met een 3de en 5de tijd, kende de jonge Antwerpenaar wel pech tijdens de kwalificaties. “De omstandigheden waren erg moeilijk, met een rijlijn die aan het opdrogen was en ik liet me verrassen in de eerste minuten”, aldus de regerende Franse F4-kampioen. “Ik kon mijn tijden niet meer verbeteren en mijn beste tijd raakte ik kwijt omdat ik een incident had veroorzaakt. Ik was dus laatste. De tweede sessie volgde meteen erna en de technische crew van R-ace GP had amper de tijd om mijn ophanging te herstellen. Ik verloor dus weer kostbare tijd. De tweede sessie werd dan nog eens door een rode vlag onderbroken, wat maakte dat ik niet verder dan een 14de tijd raakte.”

Gilles moest dus zijn plannen bijstellen, van een podium of top-5 naar een inhaalrace. “Ik moest tweemaal achteraan starten, dus moest ik inderdaad trachten zoveel mogelijk plaatsen goed te maken en punten te scoren in de optiek van het kampioenschap.

Op zaterdag reed Gilles naar een achtste plek, na onder meer de diskwalificatie van zijn teamgenoot Charles Milesi en zondag deed hij nog beter, onder meer na twee mooie inhaalmanoeuvres, waarvan de laatste op zijn teamgenoot Milesi tijdens de laatste ronde:

“Ik heb de zaken al bij al goed kunnen rechtzetten, na een moeilijke start. Ik ben tweede in het kampioenschap, achter Gabriel Aubry, met amper twee eenheden minder”, aldus Gilles Magnus. “Ik heb ook veel geleerd door achteraan te moeten starten en na een goede start het veld aan te pakken. Mijn rondetijden waren te vergelijken met de rijders van de Eurocup zoals Sasha Fenestraz (winnaar van beide races), Gabriel Aubry, Yifé Yé en Dan Ticktum.”

Alles samen ziet het er dus goed uit voor de volgende meeting, volgende week in Spa-Francorchamps, voor eigen publiek. Gilles rijdt er op eigen bodem, voor zijn partners en dat in het voorprogramma van de European Le Mans Series: “Ik kijk er echt naar uit, we rijden met de Eurocup Formula Renault, of goed 35 wagens. De voorafgaande testen waren goed en ik wil volgende week weer de leiding in het kampioenschap nemen. Ik wil ook een goed resultaat algemeen, met een top 10 algemeen. Ik wil aan mijn team, Renault en mijn sponsors que tonen dat ik mijn plaats in de Eurocup volgend jaar waard ben.”

(persbericht – © Evers Media )