Home > Rally > ERC > Bouffier leidt, ‘Kajo’ op weg naar titel

Bouffier leidt, ‘Kajo’ op weg naar titel

Dat de Rus Alexey Lukyanuk zijn gooi naar de Europese titel nog niet had opgegeven, werd bewezen op zaterdagochtend, toen hij met zijn Fiesta R5 de besttijden reed in de Rally van Rome. Zijn opmars werd gestuit door de afgelasting van de KP3, waar Von Thurn und Taxis, met aan boord onze landgenoot Bjorn Degandt, van de weg ging in de Fabia R5 en de doorgang geblokkeerd werd. Showproef winnaar Gryazin was toen ook al uitgevallen met een kapotte wielophanging.

De rest van de dag volgde er dan een mooi duel tussen Lukyanuk en een opzittende Bouffier.
Het feest duurde tot de laatste proef van de dag (KP6) toen de Rus een steen raakte en een wiel verloor. Dat betekent dat Bryan Bouffier met 7 seconden voorsprong een podium leidt dat helemaal bestaat uit Fiesta R5’s want Kajetan Kajetanowicz volgt hem, voor Bruno Magalhães.

Om zijn kansen gaaf te houden op de Europese titel moet de Portugees wel voor de Pool eindigen, en liefst 18 seconden goedmaken in de eindlus op zondag. In het andere geval kaapt Kajetanowicz zijn derde opeenvolgende titel weg.

(foto: fiaerc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50