Home > #Hoofdnieuws > Heikkinen leidt in Letland

Heikkinen leidt in Letland

De Fin Toomas Heikkinen leidt in Riga met zijn Audi S1 van EKS na de eerste dag van de 10de manche van het WK Rallycross. Hoewel er voor de hele dag droog weer werd voorspeld gingen de hemelsluizen toch open tijdens de tweede reeks.

In de eerste heat, die wel op droge ondergrond doorging, was Heikkinen vijfde maar in de volgende reeks verraste hij op de doorregende omloop vriend en vijand met een superstart. Heikkinen bleef een opzittende Johan Kristoffersson voor en hoezeer de WK-leider met zijn VW Polo ook aandrong, Heikkinen was niet op een foutje te betrappen. Reekswinst voor de Fin dus en de Audi-rijder mag met een voorlopige eerste stek na twee van de vier heats de nacht in. Kristoffersson is voorlopig tweede voor Andreas Bakkerud met de Focus van Hoonigan Racing. De Noor Petter Solberg kon in die tweede heat langzaam de finish bereiken met een gebroken achterwiel en is voorlopig achtste. Francois Duval kon in de regen naar een veertiende tijd rijden met zijn Peugeot van DA  Racing en is daarmee voorlopig 15de algemeen.

Euro RX Supercars: Anton Marklund leidt
Na twee heats en evenveel besttijden leidt in het Europese kampioenschap voor de Supercars de Zweed Anton Marklund met zijn VW Polo. Voor hem lijkt het dan ook aftellen naar zondagnamiddag om eindelijk de titel binnen te rijven. De Noor Thomas Bryntesson is voorlopig tweede met zijn Ford Fiesta voor de Hongaar Tamas-Pal Kiss (Peugeot 208). Onze landgenoot Michael De Keersmacker is voorlopig 19de na een 15de tijd in heat twee.
=> Update: Na diskwalificatie van de Fin  Jere Kalliokoski en de Pool Martin Kaczmarski werd “MDK” 13de in heat twee waarmee hij tevens opschuift naar de 17de plek.

Euro RX Super1600 : Navickas primus na drie heats
De Super1600-rijders werkten op zaterdag reeds drie reeksen af en hier leidt de Litouwer Kasparas Navickas met zijn Skoda Fabia voor zijn landgenoot Rokas Baciuska, eveneens met een Fabia onderweg. De Est Janno Ligur is derde.

Zondagochtend gaat de actie verder vanaf 8u30 met een warm-up.

(foto’s Johan Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring