Home > Rally > Divers > Tour de Belgique toe aan 2de editie

Tour de Belgique toe aan 2de editie

Na het succes van 2016 heeft DG Sport beslist om opnieuw rondritten te organiseren tijdens de Tour de Belgique 2017.
De eerste editie was heel snel uitverkocht aangezien deze aan de nieuwkomers en aan diegenen wiens voertuig niet in aanmerking kwam voor de wedstrijd toch de kans gaf om deel te nemen aan dit niet te missen evenement in de Belgische motorsport. Om tegemoet te komen aan de grote vraag, zullen er dit jaar twee rondritten georganiseerd worden over twee dagen, telkens met de steun van bandenproducent Vredestein.

Op zaterdag vertrekt de rondrit vanop het circuit van Jules Tacheny in Mettet en zal ze aankomen in het kleinste stadje ter wereld, Durbuy. Op het programma staan prachtige landschappen en een uniek bochtenparcours. De deelnemers zullen de kans krijgen de legendarische routes van de Bianchi Rally aan te doen.

Op zondag staat de exploratie van de Hoge Venen en hun prachtige panoramische uitzichten op het programma. De start vindt plaats in Durbuy, langsheen de vallei van Aisnes en grensstad Gouvy, vanwaar de deelnemers na een aperitiefpauze in het bekende Bier Museum van Rodt, naar het mythische circuit van Spa-Francorchamps trekken. De aankomst is voorzien aan de Abdij van Stavelot.

De grootste enthousiastelingen kunnen zich inschrijven voor het volledige weekend en deelnemen aan beide rondritten.
De teams zullen dezelfde route volgen als le Tour de Belgique en krijgen hetzelfde roadbook, zonder de druk van de chrono’s. Wie weet, misschien wel een goede generale repetitie voor een deelname in 2018 !

(persbericht)