Home > Rally > ERC > Rally di Roma zonder kwalificatieproef

Rally di Roma zonder kwalificatieproef

De Rally van Rome is een nieuwe afspraak op de kalender van het Europese rallykampioenschap. Het evenement ging gisteren na de nodige moeilijkheden van start. Na een drievoudige inspectie van het parcours besliste men immers om de kwalificatieproef af te gelasten. “De veiligheidsnormen opgelegd door de FIA werden niet gehaald, en veiligheid is onze eerste zorg”, verklaarde FIA gelastigde Michéle Mouton. Het zou vooral gegaan zijn om slecht geplaatste toeschouwers. Bijgevolg mocht de startvolgorde gekozen worden volgend de stand in het kampioenschap en het was dan ook voor deze asfaltrally logisch dat leider Kajetanowicz ervoor koos met zijn Fiesta R5 eerst op weg te zullen gaan. Hij wordt gevolgd door de Fabia R5 van Magelhaes en de Fiesta R5 van de Rus Lukyanuk.

Die kan nog steeds kampioen worden maar moet dan volop scoren in de resterende twee wedstrijden. Hij liet alvast blijken de snelste te zijn in de twee vrije trainingen die dan toch nog volgden.

Vanavond gaat de “Rally di Roma” officieel van start.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50